İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail biraz akıllıysa 2. Filo’ya müdahale etmez!
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım, Haziran ayında 2. Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye doğru yola çıkacağını belirterek, "Bu ikinci filoya dokunmayın, bırakın Gazze'ye gitsin. Tekrar müda
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 20.05.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım, vakfın Fatih’te bulunan merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek ''2. Özgürlük Filosu'' ve ''31 Mayıs anma programları'' ile ilgili çalışmaları ve son gelişmeleri anlattı. Mavi Marmara'ya saldıran İsrail'in çok şımarıkça davrandığını belirten Yıldırım, "İsrail, 9 kardeşimizi şehit etti 56 kardeşimizi yaraladı. Bir arkadaşımız hala yoğun bakımda. Oradaki aktivistleri tutukladılar işkence yaptılar İsrail askerleri hırsızlık yaptı. Kredi kartını, bilgisayarları, insanların özel eşyalarını, ceplerinden paralarını çaldılar. Bunun karşısında dünya ne yaptı? Vicdan sahibi halklar ve liderler yanımızda yer aldı. Bunun hukuki yaptırımı ne oldu. İsrail savaş suçu işlemiştir. " dedi.

Bülent Yıldırım, ABD halkının büyük bir kısmının da İsrail'in tavırlarından sıkıldığını ve İsrail'in yalnızlaştığını söyledi. Silah kullanarak hiçbir ülkeye özgürlük gelmeyeceğinin altını çizen Yıldırım, "Biz silahsız olarak, yanımızda bir çakı dahi olmadan yola çıkacağız ve tüm dünyanın katkı ve destekleriyle, 22 sivil toplum kuruluşla birlikte dünyanın özgürleşmesine katkıda bulunacağız. Sakın ikinci filoyu gözünüzde büyütmeyin. Bu filo bu sürecin çok küçük bir parçası. Daha büyük çalışmalarımız var. İsrail'e akıllı olması gerektiğini hatırlatıyoruz. Eğer biraz izan sahibi iseniz bu filonun yol almasına izin verirsiniz. Bu ikinci filoya dokunmayın bırakın Gazze'ye gitsin. Tekrar müdahale ederseniz günlerce açık denizde kalır gündem oluştururuz. Sokaklar İsrail aleyhine yapılan gösterilerle dolar, taşar. Eğer siz bu gemilere dokunursanız özgürlük aşıkları tekrar meydanlara çıkacak ve İsrail’e karşı olan nefret artacaktır. En büyük gücümüz sivil olmak, silahsız olmak; tek bir çakı bile taşımadan, dünyayı yanımıza alarak gitmektir. " diye konuştu.

Gemiler Haziran sonunda hareket edecek

15 geminin, Haziran ayının son haftası yola çıkacağını belirten Bülent Yıldırım, şunları söyledi:"Gemileri çok da arttırmıyoruz çünkü daha başka filolar da olacak. Dediğim o büyük çalışma bunların da dışında büyük bir sürpriz. Bu ikinci filoyu gözünüzde büyütmeyin, bu sürecin küçük bir parçasıdır. İsrail ve egemen güçler eğer aklıselimle davranırlarsa bu aktivistlerin yol almasına izin verirler. 15 gemide 100'ün üzerinde ülkeden katılımcı olacak. 22 kuruluş bu çalışmayı organize ediyor. Bize şu anda başvuran o kadar çok Yahudi var ki. Bulundukları ülkelerde de bu insanlar rahatsızlar. Filo'ya toplam Bin 500 aktivistin katılıması düşünülüyor.’’  

Yıldırım, "Filonun yola çıkmaması için herhangi bir telkin geldi mi?" sorusu üzerine, "Amerikalı yetkililer bunu açıkladılar. 'Biz Türk hükümetine tavsiyede bulunduk' diye fakat biz sivil toplum kuruluşuyuz, bizim kendi kararlarımız var. Elbette İsrail bütün gücünü kullanarak ülkelere baskı yapıyor. Ayrıca bir takım İsrail taraftarları bazı aktivistlerimize şiddet uyguluyor. Biz kendi kararımızı kendimiz veririz. Bu konuda Türkiye bir imtihan vermiştir. Türk hükümetine şu açıdan teşekkür ediyorum. Diğer ülkelerdeki bazı liderler gibi davranmamış, sivil toplum kuruluşlarına müdahale etmenin özgürlük alanını kısıtlayacağını ifade etmiştir Türkiye. Demek ki Türkiye'deki özgürlük kendini özgürlükler ülkesi olarak anlatan Amerika'dan ileri düzeydedir" dedi.

Özgürlük Filosu ön kabul formunu doldurmak için TIKLAYIN.

Online Bağış için tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız.

Ayrıca GAZZE yazıp 3072'ye mesaj göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024