İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail devleti korsanlığa soyunmuş
Filistine yardım götürecek İHH gemilerini Gazzeye yanaşmaları halinde vurmakla tehdit eden İsrail Dışişleri Bakanlığına cevap veren İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Konvoy İsrail karasularının yakınından
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 07.05.2010

Filistin'e yardım götürecek İHH gemileri için İsrail Dışileri Bakanlığı'nın "Gazze'ye yanaşma girişimi olursa vururuz" tehdidini değerlendiren İHH yönetimi, "İsrail karasularının yakınından bile geçmeyeceğiz. Ona rağmen vururlarsa Somalili korsanlardan ne farkları kalır" değerlendirmesinde bulundu. 

Uluslararası İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yıldırım, "Gelsinler vursunlar hiçbir hazırlığımız yok. Ateş etseler de, üstümüzden uçak geçirseler de biz onları gemiye çıkarmayacağız. Biz Filistin'e top mermi değil, sadece insani yardım götürüyoruz" dedi. 

İsrail misilleme yapıyor

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uuluslararası dünyada deniz 12 millik alan ülkelerin karasularına girer. İsrail'de de bu böyledir. Biz filomuzla İsrail karasularından 80 mil açıkta seyredeceğiz. İsrail karasularına hiç girmeyeceğiz. Mısır sularına girmeden 90 derece dönerek Filistin'e gireceğiz. Dolayısıyla İsrail 'Bizim karasularımıza girdi' diyemez. Otoritesi yok. Eğer buna rağmen bize saldırırlarsa Somalili korsanlardan farkı olmaz."

İHH Başkan Yardımcısı Yavuz Dede ise İsrail'in tutukladığı İHH görevlisi İzzet Şahin'in şu anda cezaevinde olduğunu ve İsrail'in misilleme gereği bunu yaptığını söyleyerek "Geçen hafta ilk mahkemesini Salı günü yapacaklarını söylediler ancak bize söylemeden bir önceki gün mahkemeyi yapmışlar ve cezaevini değiştirmişler. Şahin'in savunma hakkını elinden aldılar. Avukatlarının bile haberi yoktu. Bu nasıl bir devlet düzeni, bu nasıl bir hukuk anlayışıdır" dedi. 

Ş ahin’in tahliyesi bekleniyor

İHH Sorumlusu İzzet Şahin'in cezaevinde tutulmasıyla birlikte harekete geçen Dışişleri Bakanlığı görevlileri, dün Şahin'i kaldığı cezaevinde ziyaret etti. Büyükelçilik görevlilerinin de aralarında bulunduğu heyet yaptığı incelemelerde Şahin'de fiziksel şiddet uygulandığına dair bir bulguya rastlanmadığını açıkladı. 

Dernek yetkilileri Şahin'in uzun süre psikoloji işkenceye maruz bırakılmış olabileceğini söylerken, Dışişleri kaynakları da 10-15 gün içerisinde tahliye beklentisi içinde olduklarını açıkladı. İsrail, İHH görevlisi İzzet Şahin'i "İsrail'in güvenliğini tehlikeye atak"tan suçlu bulmuştu. 

Rotamız belli İsrail vuramaz

Uluslararası İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent "Mısır sularına girmeden 90 derece dönerek Filistin'e gireceğiz. Dolayısıyla İsrail 'Bizim karasularımıza girdi' diyemez. Otoritesi yok. Eğer buna rağmen bize saldırırlarsa Somalili korsanlardan farkı olmaz" diye konuştu.

Bir gemi bağışı daha

İHH Başkan Yardımcısı Yavuz Dede İsrail'de bir panik havası sezinlediklerini belirterek şunları söyledi: "12 mil sonrası serbest olduğu halde 40 mil sınırı getiriyorlar. Biz savaş gemisi değiliz. Top tüfek götürmüyoruz. Şu anda 8 gemi var. Önümüzdeki günlerde 1 yük gemisi daha alınacak. Adını vermek istemeyen bir hayırsever bir gemi daha bağışladı. Toplam 9 gemi olacak. 23 Mayıs'ta Kıbrıs açıklarından yola çıkacağız. 6 bin ton çimento, 2 bin ton demir, ilaç tıbbı malzemeyi her şeye rağmen Filistin'e ulaştıracağız."


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024