İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail Filoların İşe Yaradığını Kanıtlıyor
İsrail’in Gazze’de 1.200 ev ve 18 okul inşası için yapı malzemelerinin girişine izin verdiğini duyurması, önümüzdeki hafta yola çıkması planlanan Özgürlük Filosu’nun en son başarısıdır.
Filistin 06.07.2011

“Özgürlük Filosu 2 –İnsan Kal” Basın Açıklaması

24 Haziran 2011

Filoya haftalar kala İsrail, kamuoyunda “Özgürlük Filosu 2- İnsan Kal” girişimi tarafından gündeme getirilen çekinceler karşısında bir takım adımlar attı. Ancak organizatörler, bu adımların sembolik olmaktan öteye gidemediğini, İsrail’in uluslararası hukuk karşısındaki zorunluluklarını ve Gazze’deki Filistinlilerin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını örtemediğini ve bu girişimlerin işgali sürdürmek ve İsrail'in her bir Filistinlinin hayatı üzerinde kurduğu kontrol sistemini devam ettirmek üzere tasarlanmış adımlar olduğunu söylüyor. Sonuç olarak bu önlemler en büyük sınavı, Filistinliler için özgürlük sınavını geçemiyor.

Sınırlı miktarda yapı malzemelerinin geçişine izin verilmesine ek olarak İsrail, geçtiğimiz günlerde Batı Şeria'daki Filistinliler tarafından Gazze’ye gönderilen 19 tır tıbbi malzeme geçişine de izin verdi. Bu, İsrail'in yasadışı ambargosundan dolayı hayati tıbbi malzemelerin tükendiği Gazze'deki sağlık uzmanlarının acil yardım çağrısına bir cevap olarak yapıldı. Bundan önce İsrail, Gazze'ye giriş yapan yardım tırlarının sayısını günlük 210-220 olmak üzere arttırdı. Yalnız bu rakamlar dahi Gazze Şeridi’nde yaşayanların ihtiyaçlarını karşılamakta (%35 oranında) yetersiz kalıyor.

Bu gelişmeler göstermektedir ki; Filo'nun denize açılma tarihi yaklaştıkça, İsrail Gazze'ye gönderilecek  insani yardım malzemelerine, daha önce yasaklanmış malzemeler de dahil olmak üzere, izin verme girişimlerini arttıracaktır. Bu durum 3 önemli gerçeği kanıtlamaktadır:  

1- Bölge için yetersiz bile olsalar, Filo değişikliklerin gerçekleşmesi hususunda etkili olmuştur. 

2- İsrail'in izin vermesi için üzerinde bir baskı oluşturmadan yardım malzemelerinin normal yollardan teslimi mümkün değildir.

3- İsrail'in Gazze'de yapılacak olan inşaatlar için yapı malzemesinin girişine karşı öne sürdüğü standart bahanesinin, 1200 evin ve 18 okulun inşasına verilen izin göz önüne alındığında geçersiz olduğu görülmektedir.

Özgürlük Filosu bu son başarıları memnuniyetle karşılarken, Filo yönetiminin etki ve gerekliliği kanıtlanmış olup, çabaların sadece insani yardım dağıtmak yönünde olmadığını yinelemek ister. Filonun amacı yardım değil, Gazze'deki Filistinlilerin ve geri kalan işgal edilmiş Filistin topraklarının özgürlüğüdür. Aslında özgürlük için  meşru yollar yok –sadece bir tane var- o da İsrail işgalinin bitmesi.
Filo, hazırlıklarına hızla devam ediyor ve Filo’ya dünyanın dört bir yanından insanların desteği daha da artıyor. Gelecek hafta “Özgürlük Filosu 2-İnsan Kal” Gazze’ye doğru yol alacak; istikametimiz özgürlük.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024