İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail Gazze'ye kara harekatı başlattı
İsrail Gazze'de sürdürdüğü vahşetin sekizinci gününde, bir süredir hazırlıkları devam eden kara herakatına başladı. Kara harekatının başladığını bir haftadır Gazze'ye insani yardım ulaştırmaya çalışan
Filistin, Ortadoğu 03.01.2009

Gazze Şeridi'ne tüm gün denizden ve havadan bomba yağdıran İsrail akşam üzere Gazze sınırındaki askerlerine harekat emri verdi. İlk aşamada kapsamlı bir hareket olmadığı belirtilen kara hareketının devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Kara harekatının başladığı haberlerinden hemen sonra küçük çaplı çatışmalarında başladığı haberleri geliyor. Hamas yaptığı açıklamalarda sınır üzerindeki ilk çatışmalarda bir kaç İsrail askerini öldürdüğünü açıkladı.

Saldırılar tüm gün sürdü.

İsrail uçaklarının bugünkü saldırısında silah depoladıkları gerekçesiyle Hamas yetkilisi oldukları iddia edilen iki Gazze'linin evi vuruldu. Evde bulunan çok sayıda sivil Gazze'li hayatını kaybetti. Gazze Şeridi'nde bir camiye akşam saatlerinde yapılan hava saldırısında da ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. İsrail hava saldırılarının yanında Gazze'yi tüm gün denizden de bombaladı. Kara harekatının habercisi olan bu bombalamalarda çok sayıda ev yıkılırken, ölü ve yaralı sayısı hakkında da net bilgilere ulaşılamadı. İsrail'in top, tank ve hava desteğinde 10 bin asker ile başlatacağını duyurduğu kara heraketı Gazze halkının endişelerini arttırırken, Gazze'deki direniş gurupları da Gazze'yi savunacakları konusunda kesin ifadeler kullandılar. Gazze'ye kara harekatının duyulmasının ardından ilginç bir de gelişme yaşandı. Günlerdir Gazze halkının vahşi bir katliama maruz kalmasını anlaşılmaz bir sessizlikle karşılayan El Fetih'e bağlı Aksa Şehitleri Tugayı Gazze'yi savunmak için Hamas'la birlikte İsrail'e karşı savaşacakları açıklamasını yaptı.

Yaklaşık bir haftadır Mısır'ın Gazze'ye açılan kapısı olan Refah sınır kapısında Gazze'ye sürekli tıpbbi yardım ulaştıran ekibimizde İsrail kara harekatını doğruladı. Vakfımız Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay Gazze ve Refahta yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı. "Bugün öğleden sonra Refah Kapısı sürekli olarak gün boyunca vuruldu. Bunu zaten yakından da görebiliyorduk. Şimdi de 3 koldan Gazze'ye İsrail birlikleri kara harekatı başlattı. Gazze'de tamamen elektrikler kesildi. Bugün yine bir cami vuruldu. Kesin ölü sayısı daha belli değil çünkü 200 kişinin üzerinde insan vardı orada. 60 Gazzeli yaralı bu saldırıların ardından Refah sınır kapısından Mısır'a geçtiler. Bölgede bu harekatının beklentisi vardı. Biz şuan refah bölgesindeyiz. Sınır kapısındayız. Şuan denizden de Gazze'ye saldırılar başladı. "


İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024