İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail yıktı, İHH yeniden yaptı
İHH İnsani Yardım Vakfı, ambargo sebebiyle çimento ve demir gibi inşaat malzemelerinin girişinin yasaklandığı Gazze’de zor da olsa sınırdaki ilk kalıcı konutun inşaatını bitirdi.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 16.12.2010

Gazze’nin İsrail sınırında 6 daireden oluşan ilk kalıcı konutun inşası tamamlandı. Dairelerin anahtarları İsrail savaşında evleri yıkılan ailelere teslim edildi.

Konvoy ve gemi organizasyonlarıyla Filistin’de yaşanan ambargoyu dünyanın gündemine getiren İHH İnsani Yardım Vakfı, diğer taraftan Gazze’nin imarına yönelik kalıcı projelerine devam ediyor.

Gazze’nin Cebaliye bölgesinde 6 daireden oluşan binanın inşaatı tamamlandı. Binanın açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Törene Gazze İskân Bakanı, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve yerel halk katıldı. İsrailliler de sınırın diğer tarafından töreni izlediler.

Dairelerin anahtarları savaşta evlerini kaybeden 6 aileye teslim edildi. Aileler anahtarı teslim aldıktan sonra evlerine girdiler, sıcak bir yuvaya kavuşmanın sevincini yaşadılar.

Diğer konuklar da konuşmalarında Filistin halkı için desteklerini esirgemeyen Türkiye halkına teşekkür ettiler.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da yardım çalışmalarında bulunuyor. Vakıf tarafından, Beyrut’ta ve Lübnan’ın güneyinde gıda, sıcak yemek, hijyen ve barınma alanlarında yüzlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırıldı.
28.09.2024
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Sudan’a doğru yola çıktı.
20.09.2024
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin Suriye Sınır Ötesi İnsani Yardım Fonu (SCHF) iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Suriye'nin Afrin ilçesindeki Racu bölgesinde yaşayan bin 150 aileye 9 ay boyunca toplamda 371 bin 475 dolar nakdi yardım ve 3 bin 450 adet gıda kolisi dağıtıldı.
17.09.2024