İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail’den gemilere sabotaj
Gazze'ye gitmeye hazırlanan Özgürlük Filosu'ndaki bir gemi daha İsrail tarafından sabote edildi. İsveç-Yunan ortak gemisi Juliano gibi İrlanda gemisi MV Saoirse'nin de pervane şaftı tahrip edildi. Akt
03.07.2011

İsrail, Gazze ablukasını kırmak için yola çıkmaya hazırlanan Özgürlük Filosu'na ait gemilere, batırmak veya havaya uçurmak suretiyle engel olmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde İsveç-Yunan ortak gemisi Juliano'nun pervane şaftının tahrip edildiği ortaya çıkmış, aktivistler bunun Mossad ajanlarının işi olduğunu belirtmişlerdi. Yapılan sabotajın gemiyi infilak ettirecek düzeyde olduğunu söyleyen aktivistler sorun giderildikten sonra planlanan günde demir alacaklarını belirtmişlerdi. Ancak  bu kez İrlanda gemisinin ağır hasara yol açacak şekilde sabote edildiği ve geminin filoya katılamayacağı haberi geldi. Yapılan son kontrollerde MV Saoirse adlı geminin, geçtiğimiz hafta içerisinde Göcek limanında beklerken sabote edildiği anlaşıldı.

Göcek'ten Yunanistan'a geçerken gemide bir sorun olduğunu farkeden organizatörler, dalgıçların incelemesi sonucunda pervane şaftının tahrip edildiğinin ortaya çıktığını açıkladı. Organizatörler, şu anda Pire limanında demirli bulunan MV Saoirse'i hedef alan sabotajdan İsrail ajanlarını sorumlu tuttu.

HAYATLARI TEHLİKEYE GİRECEKTİ

İrlandalı aktivistler, geminin büyük hasar aldığını ve yola çıkmadan önce fark edilmemiş olması durumunda yolcuların hayatlarının tehlikede olacağını vurguladı. Hasarın birkaç günde tamir edilemeyecek olmasından dolayı MV Saoirse, Özgürlük Filosu'na katılamayacak. Organizatörler, İrlanda'daki İsrail Büyükelçiliği önünde gösteri düzenlenmesi çağrısı yaparak, "İsrail Büyükelçiliği'ni kapatacağız." dedi. 'Özgürlük Filosu 2'de yer alacak gemilerde onlarca ülkeden yaklaşık 350 Filistin dostu yer alıyor.

[video-176]

[video-177]

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024