İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İsrail’in vurduğu yetim kız İstanbul’da
Filistin'deki Büyük Dönüş Yürüyüşü esnasında katil İsrail askerleri tarafından ayağından vurulan 16 yaşındaki yetim kız Meryem Ebu-Matar, İHH aracılığıyla tedavi edilmek üzere İstanbul’a getirildi.
Filistin-Gazze 23.04.2018

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamında 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor. Gazze sınırında gösterilerin başından bu yana 36 Filistinli İsrail askerleri tarafından şehit edildi, 3 bin 500'den fazla gösterici de yaralandı. Bu yaralananlardan bir tanesi de Gazze’nin Refah ilçesinde yaşamını sürdüren 16 yaşındaki yetim kız Meryem Ebu-Matar. (Mariam Abumattar)

dis.jpeg

“Eğer bir gün daha gecikseydi…”

Babasını 3 yaşında kaybeden ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında Gazze’de desteklediği Meryem Ebu-Matar, gösterilerin ilk gününde Siyonist İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda ayağından yaralandı. Elinde hiçbir silah ya da kesici delici alet bulunmadığı halde vurulan Ebu-Matar’ın ilk tedavisi Gazze’de gerçekleştirildi fakat buradaki tedavinin yetersiz kalması sonucunda Türkiye’ye sevk edildi.

İHH’nın girişimleriyle ailesiyle birlikte İstanbul’a getirilen Ebu-Matar, Atatürk Havalimanı’ndan ambulans ile alınarak özel bir hastanede tedavisine devam edildi. Alanında uzman doktorlar tarafından acil olarak ameliyata alınan Ebu-Matar için yetkililer, “Eğer bir gün daha gecikme yaşansaydı, Gazzeli yetim kızımız ayağını kaybedecekti” diyor.

Yaklaşık 7 saat boyunca ameliyatta kalan Meryem Ebu-Matar’ın sağlık durumu şimdilerde ise iyiye gidiyor. Ebu Matar’ın tedavisi İHH Yurt İçi Acil Yardım Birimi’nce yürütülüyor.

Ebu-Matar, İsrailli askerler tarafından vurulmadan önce Gazze’de hafızlık eğitimi alıyordu.

ic.jpeg

Büyük Dönüş Yürüyüşü

Filistinliler, "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında haklı olarak başlattıkları gösterilerine Mayıs ayı ortasına kadar devam etmeyi planlıyor. 

ic2.jpeg

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Afganistan’da on binlerce kişiye insani yardım
İHH’dan Afganistan’da on binlerce kişiye insani yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Afganistan’daki insani yardım çalışmalarını 2024 yılında da sürdürdü. Vakıf; farklı alanlardaki çalışmalarıyla on binlerce kişiye destek ulaştırdı.
22.01.2025
İHH, 2024 yılında Filistin’de yüz binlerce kişiye ulaştı
İHH, 2024 yılında Filistin’de yüz binlerce kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altında olan Filistin’e 2024 yılında 460 TIR insani yardım malzemesi gönderdi. Gönderilen yardımlar yüz binlerce kişiye ulaştı.
19.01.2025
İHH, Suriye’ye 2024 yılında 1.194 tır yardım malzemesi gönderdi
İHH, Suriye’ye 2024 yılında 1.194 tır yardım malzemesi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2024 yılında Suriye’ye bin 194 tır insani yardım malzemesi gönderdi. Gönderilen yardım malzemeleri 400 bin kişiye ulaştırıldı.
15.01.2025