İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İstanbul afetlere hazırlanıyor
İHH Afet Yönetim Birimleri, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda AFAD tarafından düzenlenen İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısına katıldı.
Türkiye 02.03.2021

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen toplantıya İHH Afet Yönetim Birimleri’nin yanı sıra çok sayıda sivil ve resmi arama kurtarma ekipleri katıldı. 

2g1a0008.jpg

Toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AFAD Başkan Vekili Hamza Taşdelen, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AFAD İl Müdürü Gökhan Yılmaz ve İHH Afet Yönetim Sorumlusu Emre Yerli katıldı. Toplantı öncesi Bakan Soylu ve beraberindekiler, aralarında İHH ekiplerinin de bulunduğu afet durumunda kullanılan teçhizatın sergilendiği alanı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Heyetin, kongre binası içerisine kurulan sergide incelemelerde bulunmasının ardından toplantı başladı. 

evezzrvxiaebib4.jpeg

“Kayıplarımızı en aza indirmeyi amaçlıyoruz”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, konuşmasında, afet ve acil durumlara ilişkin hizmet standartları ve akreditasyon esaslarını belirleyen yönetmelikten hemen sonra İstanbul'da arama kurtarma hizmeti veren İHH, AKUT ve Türkiye İzcilik Federasyonu'nun akreditasyon sürecinin tamamlandığını vurguladı. Ali Yerlikaya ayrıca 4 STK'nın da akreditasyon sürecinin devam ettiğini dile getirdi. Yerlikaya, şöyle konuştu:

"İRAP sayesinde bireylerin, işletmelerin, toplulukların, sektörlerin, sağlık ve ekonomiyle ilgili afet temelli can ve mal kayıplarının azaltılmasını hedefliyoruz. Yani daha dirençli kentler oluşturma yolunda çok önemli bir adım atmış oluyoruz. İstanbul'umuzun fiziksel, sosyal, tarihi, kültürel ve çevresel varlıklarımızın korunmasını ve tüm kayıplarımızı en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Bilindiği gibi afet öncesinde yapılan tüm çalışmaların maliyeti 1 iken, afet sonrası müdahale ve iyileştirmeyi kapsayan çalışmaların maliyeti 7’dir. Ama can kaybı ve gözyaşı hariç..."

eveemafxcaifnvx.jpeg

"51 milyon insana ulaşacağız"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 2021'in afet eğitim yılı olarak ilan edildiğine işaret ederek, "51 milyon insana ulaşacağız. Şu anda 1 milyon 36 bin 937. Yıl sonuna kadar 51 milyonu bulacağız. Afet yönetiminde özellikle muhtarlarımız, bizim en önemli partnerlerimizden biridir. Bu zamana kadar 13 bin 356 muhtarımıza ve 6 bin 870 azaya eğitim verilmiştir" diye konuştu. Türkiye Afet Risk Azaltma Planı kapsamında 2021 sonu itibarıyla tüm illerin il afet risk planlarının bitirileceğini bildiren Soylu, doğal afetlerin her yıl Türkiye'nin gayrı safi milli hasılasının yaklaşık yüzde 1'i oranında doğrudan ekonomik kayba uğramasına neden olduğuna değinirken, şunları söyledi:

"Hepimiz biliyoruz ki Allah korusun, İstanbul'da gerçekleşecek bir depremde yaşanacak insani acıların yanında belki bunu ifade etmek doğru olmayabilir ama bu oranın, ekonomik kayıp oranını yüzde 1'de kalmayacağını, bunun Türkiye'yi çok ciddi şekilde etkileyeceğini hepimiz biliyoruz. Bugün deprem zararlarını önlemek için yapacağımız 1 liralık masraf, deprem sonrası yapılacak minimum 7 liralık masraf. Bu konuda hep birlikte bu meseleyi ortaya koyabilmek, değerlendirebilmek, tedbir alabilmek ve meselenin eğitimine de el verebilmek bizim sorumluluğumuzdur."

2g1a0104.jpg

Konuşmaların ardından program sona erdi. 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023