İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İşte kardeşlik dayanışması
Yakın tarihte Gazze’deki acının bir benzerini yaşamış olan ve hayırsever halkımızın desteğini gören Makedonya, Kırgızistan, Kazakistan ve Endonezya’daki duyarlı insanlar, çam sakızı çoban armağanı diy
Arnavutluk, Bosna-Hersek, Filistin, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Ortadoğu, Özbekistan, Türkmenistan 09.02.2009

İşgalci İsrail’in aylardır sürdürdüğü ambargo ve abluka yetmiyormuş gibi bir de Gazze halkına 22 gün süren saldırılarda bulunması, çocuk, kadın ayrımı yapmadan sivil halka bombalar yağdırması İslam dünyasını derinden yaraladı. Fakir-zengin bütün Müslüman ülke halkları Gazze için seferber oldular. Her ülkede bir yandan mitinglerle İsrail saldırılarının durdurulması için tepkiler yükselirken diğer taraftan yaraların sarılması için yardım kampanyaları başlatıldı.

Yakın tarihte Gazze’deki acının bir benzerini yaşamış olan ya da doğal afetlerle sarsılmış olan

Makedonya, Kırgızistan, Kazakistan ve Endonezya’daki duyarlı insanlar, çam sakızı çoban armağanı diyerek Filistinli kardeşlerine destek oldular. Hali hazırda kendileri ihtiyaç sahibi olan bu insanların ellerinde avuçlarında olanı Gazze için bağışlamaları, Müslüman dünyasındaki kardeşlik dayanışması hangi boyutlara geldiğini gösteriyor.

2001 yılında yaşadığı iç savaşta İHH ve Türkiye halkının destek ve yardımlarını gören Makedonya’daki Müslümanlar, Gazze için topladıkları 60 bin Euro’yu vakfımıza teslim ettiler.

Endonezya’da 26 Aralık 2004’te meydana gelen 9.3 büyüklüğündeki Açe merkezli tsunami depreminde 300 bin kişi ölmüş veya kaybolmuştu. Binlerce insan evsiz kalırken, binlerce çocuk da yetim kalmıştı. Afetzedelere acil gıda, battaniye, çadır, prefabrik evler vs. yardımlarda bulunan vakfımız, depremde anne veya babasını kaybeden yetim çoçuklar için de Açe Yetimhanesi’ni inşa etmişti. Açe’de halen 100 yetim barınıyor.

İHH ve hayırsever halkımızın o tarihten beri yardım ettiği Endonezyalı Müslümanlar, topladıkları yardımı Gazze’ye ulaştırılmak üzere vakfımıza teslim ettiler.

 

Vakfımızın sosyal, kültürel ve eğitim projelerine destek verdiği Kırgızistan’daki Müslümanlar 2 bin dolar, Kazakistan’dakiler ise 500 dolarla Gazze’deki kardeşlerine destek oldu.

Vakfımızın farklı coğrafyalarda ortak çalışmalar yürüttüğü Amerika’daki Zakat Foundation 80 bin dolar, Helping Hand ise 30 bin doları Gazze’ye ulaştırılmak üzere vakfımıza teslim etti.

Hollanda’da ise Kudüs Vakfı 50 bin Euro yardımı yine vakfımız üzerinden Gazze’ye göndereceğini duyurdu.

Genel Başkan Vekilimiz Yavuz Dede, “Müslüman ülkelerin Gazze için bir şeyler yapmaları İslam dünyasındaki kardeşlik ve dayanışmayı gösterme adına güzel bir örnek oldu. Bazı ülkelerdeki kuruluşların topladıkları yardımı Gazze’ye gönderirken İHH’yı tercih etmeleri bizi çok mutlu etti” dedi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
İşgalci İsrail’in şiddetli saldırıları sonucu sağlık tesislerinin tamamına yakınının kullanılamaz hale geldiği Gazze’de insani yardım çalışmalarını sürdüren İHH, önemli bir projeyi hayata geçirdi. Vakıf, saldırılarda ağır hasar gören Şifa Hastanesi’nin Girişimsel Radyoloji Bölümünü kapsamlı bir onarımdan geçirerek yeniden hizmete açtı.
11.09.2026
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026