İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İyilik elçisi Miyazaki’ye anma töreni
İHH’nın Japonya' da yaşayan gönüllü insani yardım koordinatörü Selimhan İbrahim Kılıç, Van’da yaşanan 5,7’lik depremde yıkılan Bayram Otel’in enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Japon doktor Miya
07.12.2011

Van’da yaşanan depremde insani yardım çalışmaları yapmak için Japonya’dan ülkemize gelen doktor Miyazaki Atsushi ve Miyuki Konnai meydana gelen 5,7’lik yeni bir depremde yıkılan bir otelin enkazı altında kalmışlardı. Tüm kurtarma çalışmalarına rağmen enkaz altından sağ kurtarılamayan Miyazaki, tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. Vakfımız, vefa borcumuz olan Miyazaki için Japonya’da düzenlenen anma töreninde yer aldı.

Geniş bir katılımın gözlendiği anma töreninde Japon yetkililerin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da yerini aldı. İHH adına törene katılan Selimhan İbrahim Kılıç, Miyazaki ile enkaz altında kalan ancak sağ olarak kurtulmayı başaran Miyuki Konnai ile Miyazaki’nin ailesi ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileklerini iletti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Üsküdar'da 3 gün sürecek anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde ilçede faaliyet gösteren 50’yi aşkın esnaf, bir günlük kazancını işgalci İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye bağışlayacak. Etkinliğin 2’nci ve 3’ncü gününde ise kurulacak hayır çarşısında elde edilecek gelirler Gazze’deki aşevlerine ulaştırılacak.
11.09.2025