İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“İyilikte Yarışan Sınıflar” Isparta, Burdur ve Uşak’ta tanıtıldı
“İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi ile ilgili Isparta, Burdur ve Uşak’ta tanıtım toplantıları gerçekleştirildi.
16.11.2022

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2013 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ile koordineli şekilde uyguladığı “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi devam ediyor. Proje, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm anasınıfı, ilk, orta, lise ve özel okullarda gönüllülük esasına dayalı olarak uygulanıyor. Proje kapsamında öğrenciler, Türkiye dâhil 49 farklı ülke ve bölgede binlerce yetime destek oluyor. 

iys-5.jpeg

Bilgilendirme sunumları yapıldı

Proje sayesinde daha çok yetim çocuğa ulaşılabilmesi amacıyla çeşitli dönemlerde tanıtım sunumları yapılıyor. Son olarak, Isparta, Burdur ve Uşak’ta “İyilikte Yarışan Sınıflar” Projesi ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenlendi. İHH Yetim Çalışmalarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer tarafından yapılan sunumlarda, eğitim yöneticileri ve öğretmenlere projeyle ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu.

iys-1.jpeg

133 bin yetim çocuğa sponsorluk

İHH İnsani Yardım Vakfı, uzun yıllardır yetimlere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunuyor. İHH, yetimlere yönelik yardım çalışmaları kapsamında, 120 ülkedeki 1 milyondan fazla yetime dönemsel yardım ulaştırırken, Türkiye dâhil 49 ülkedeki 133 binden fazla yetime ise Yetim Sponsorluk Sistemi ile düzenli destek veriyor. 12 ülkede 42 yetimhanesi bulunan İHH, 1 Yetim Eğitim Merkezi ve 1 Çocuk Yaşam Merkezi ile de yetimlere destek sağlıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
İHH’nın da aralarında bulunduğu Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işgalci İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde güçlü adımlar atılmadığı için saldırılarını daha artırdığı vurgulandı.
Yetim
25.03.2024
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Yetimler Gençlere Emanet Projesi’nin protokolü 5 yıl daha uzatıldı. Protokol, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu tarafından imzalandı.
Yetim
21.03.2024
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Balkanlar'da tespit edilen yaklaşık 16 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
19.03.2024