İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İyilikte Yarışan Sınıflar projesi devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi sunumları İstanbul’un çeşitli bölgelerinde devam ediyor.
18.10.2016

Proje ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki yetimlere sponsor olan öğrencilere bilgilendirme sunumları da sürüyor. 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geçtiğimiz yıllarda başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi Anadolu’nun dört bir yanından büyük destek görüyor. İHH Genel Merkezi Yetim Komisyonu projeyle ilgili okullarda sunumlarını sürdürürken diğer yandan projeye katılan okullarda sponsor olunan yetim sayısı gün geçtikçe artıyor. 

Bu kapsamda Pendik ve Sultanbeyli Yetim Kardeş İlçe Komisyonları 2016/2017 Eğitim - Öğretim döneminde projenin daha etkili uygulanması için bir araya geldi. İlçelerdeki okul temsilcilerinin yer aldığı toplantıda yeni dönemin genel değerlendirilmesi yapıldı.

Sultanbeyli ve Pendik Eğitim Bir-Sen Sendikası başkanlarının da katıldığı toplantılarda, İlçe başkanları, projeyi bu yılsonuna kadar destekleyeceklerini ve ilçelerindeki bütün okullarda uygulanması için gayret sarf edeceklerini aktardı. Ayrıca sendika başkanları, öğretmenlere, ilçedeki tüm okulların en az bir yetim kardeşe sahip çıkması gerektiğini hatırlattı.

sultanbeyli-sunum-2.jpg

Öğretmenlere büyük iş düşüyor

Toplantılara katılarak sunumlarını gerçekleştiren İHH İstanbul Yetim sorumlusu Reşat Başer, projenin geçtiğimiz yıl hedeflenmiş rakamlara erişememiş olduğunu fakat beklentilerin çok üstünde ilgiyle yürütüldüğünü gözlemlediklerini söyledi. Başer’in açıklamaları şu şekilde:

“Her gün artan yetim sayılarının toplumları acısı haline dönüştüğü dünyamızda daha fazla gayret sarf etmenin önemi ortaya çıkıyor. ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi geçtiğimiz eğitim döneminde 56 farklı ülkeden 24.024 Yetim çocuğun hayatına temas etti. 1 milyonu aşkın öğrenci kendileri gibi eğitim görme ihtiyacı olan kardeşlerinin ihtiyaçlarını harçlıklarından fedakârlık yaparak karşıladı. Bu projenin en önemli payı, projenin okullarda yürütülmesine öncülük yapan öğrenenlere aittir.”

Toplantılarda yeni dönemdeki çalışmalarla ilgili bilgilendirmeler de yapıldı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025