İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İyilikte Yarışan Sınıflar projesi Manisa’da tanıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Diyanet İşleri Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen’in ortaklaşa hazırladığı ‘’İyilikte Yarışan Sınıflar’’ projesinin Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanlığı’nda tanıtımı yapıldı.
Türkiye 13.03.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı, Diyanet İşleri Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen’in ortaklaşa hazırladığı ‘’İyilikte Yarışan Sınıflar’’ projesinin Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanlığı’nda tanıtımı yapıldı.

Manisa Öğretmenevi’nde gerçekleşen toplantıya Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, İHH İnsani Yardım Vakfı YetimBirimi koordinatörü Reşat Başer ve üyeler de katıldı.

Yetim çalışmalarının anlatıldığı programda konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, “İHH’nın Memur-Sen için ayrı bir yerinin olduğunu belirterek , “İHH hem yurt içinde, hem de yurt dışında önemli çalışmalara imza atıyor. Rabbim İHH gibi kuruluşların sayısını artırsın. İslam Coğrafyasında çalışan tek kurumumuz var oda İHH’dir. Dünyanın neredesinde bir mağdur varsa, bir mazlum varsa İHH oradadır. İHH nereye el uzatmışsa orası yeşermiştir. Bizler dava insanları olarak bu faaliyetlere destek olmalıyız. Bu davaya hep beraber sahip çıkalım. Ayağa kalkacaksak hep birlikte kalkalım” dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş da, “Ben kendimi bildim bileli Müslümanlar aşağılandı, ötelendi. Bizler hep sabrettik. İHH, bugün rengi, dili ne olursa olsun mazlumun yanındadır. Nerede yetim varsa orada olmuştur Peygamber Efendimiz yetim olarak dünyaya geldi. Hem yetim, hem de öksüz olmanın ne olduğunu bilen Peygamberimiz yetimlere, öksüzlere sahip çıkılmasını bizlere emretti” diye konuştu.
İHH Yetim Birimi sorumlusu Reşat Başer ise, yetimlere hizmet etmek için var güçleriyle çalıştıklarının altını çizerek, “İyilikte yarışan sınıflar çalışması gerçekten çok önemli bir çalışmadır. Sosyal medyanın kirlettiği, bireyselleştirdiği, toplumda sosyal hayattan, yardımlaşmadan, paylaşmadan kopardığı çocuklarımızı, tekrar kendilerine getirme projesidir aslında. Bu projeye 2013 yılında başladık. Geçtiğimiz eğitim döneminde 6 bin 755 yetim çocuğumuz, çocuklarımızın destekleriyle sıcak bir ortamda hayata hazırlandılar. Bu yıl projemize Eğitim Bir-Sen’de ortak oldu. Bu çalışma, Türkiye’nin her noktasında güzel bir şekilde devam ediyor. Bu yıl çalışmanın ulaştığı rakam 13 bindir”
ifadelerini kullandı.

Yetim projesi tanıtım programı hediye takdimiyle sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022