İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İzmir’den Suriye’ye yardım
İzmir İHH İnsani Yardım Derneği ve Memur-Sen öncülüğünde temin edilen insani yardımların bulunduğu 4 TIR, Suriye'deki çadır kentlerde yaşamını sürdüren mültecilere dağıtılmak üzere yola çıktı.
Suriye 06.07.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda İzmir İHH İnsani Yardım Derneği, Memur-Sen’in destekleriyle Suriye’ye 4 TIR insani yardım malzemesi gönderdi. Uğurlama törenine, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Erol Kaya, İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç ve vatandaşlar da katıldı.

Gaziemir Gülhane Camisi'nde cuma namazı sonrası düzenlenen uğurlama töreninde bir konuşma yapan İzmir İHH Başkanı Rasim Çalar, Suriye'deki iç savaştan etkilenen halka yardım için düzenledikleri kampanyaya İzmirlilerin ilgi gösterdiğini ifade etti. Kampanya kapsamında toplanan muhtelif gıda ve giyim malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını aktaran Çalar, "Bu TIR’larda bin 950 çuval un, 430 çift ayakkabı, 700 gömlek, 550 pantolon ve salça bulunuyor" dedi.

ic1.jpeg

İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının hakim olduğuna dikkati çeken Çalar, "Mazlum halkların acıları bir türlü dindirilmiyor. Birilerinin bu zalimlerin karşısında durması lazım. İzmir'de bu amaçla güzel duygular taşıyanlar Suriye'deki bu zulme uğrayanlara el attı. Bugün 4 TIR’ımızı daha Suriye'deki mazlumlara göndermenin heyecanı içindeyiz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Memur-Sen İzmir Temsilcisi Ali Kaya da "Nerede bir ihtiyaç sahibi varsa Allah'ın verdiği nimetleri paylaşmak bizim boynumuzun borcudur" değerlendirmesinde bulundu. 

son.png

Hazırlanan TIR'lar, Gaziemir İlçe Müftüsü Zekeriya Çallı'nın yaptığı duanın ardından bölgeye uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Üsküdar'da 3 gün sürecek anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde ilçede faaliyet gösteren 50’yi aşkın esnaf, bir günlük kazancını işgalci İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye bağışlayacak. Etkinliğin 2’nci ve 3’ncü gününde ise kurulacak hayır çarşısında elde edilecek gelirler Gazze’deki aşevlerine ulaştırılacak.
11.09.2025