İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İzzet Şahin Serbest Bırakılsın
08.05.2010

 

İzzet Şahin Kimdir?  

07.10.1970 Sivas'ta doğdu. İlk öğrenimini Sivas'ta, ortaöğrenimini İstanbul Küçükköy İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra Medine İslam Üniversitesi Hadis-i Şerif Fakültesi'nde yüksek öğrenim gördü. Yüksek Lisans için Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bulundu. Daha sonra yüksek öğrenimini devam ettirmek ve Fransızca öğrenmek üzere Kanada'ya gitti. 5 yıl Kanada'da yaşayan Şahin daha sonra Türkiye'ye dönerek 2005 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı'nda Dış ilişkiler departmanında çalışmaya başladı.  

Arapça, İngilizce, Fransızca bilen İzzet Şahin, 28.11.2009 tarihinde, İHH'nın ihtiyaç sahibi yetimler başta olmak üzere Filistin halkı için yürütülen insani yardım proje ve faaliyetlerin tetkik, denetim ve çeşitli işlemlerini gerçekleştirmek üzere görevli olarak Batı Şeria'ya gitmiştir. Burada hem faaliyetlerin tetkiki hem de temsilcilik çalışmalarını yürütmek üzere bulunmaktaydı. Bu görev esnasında Kudüs İbrani Üniversitesi'ne kayıt yaptıran İzzet Şahin, burada İbranice eğitimini de sürdürmekteydi ve Haziran ayına kadar vize ve oturma izni de bulunuyordu. Bu çalışmaları yürütmekte iken en son 27.04.2010 tarihinde Beytüllahim civarında israil kontrol noktasında İsrail güvenlik güçleri tarafından tutulmuştur. O günden itibaren gözaltında tutulan izzet Şahin'in 06.05.2010 tarihinde duruşmaya çıkarılmış ve maalesef bu duruşmada gözaltı süresinin 1 hafta daha uzatılmasına karar verilmiştir.  

İzzet Şahin evli ve 3 (üç) çocuk babasıdır. İzzet Şahin bir insani yardım görevlisidir. İnsani yardım görevlileri her tür ortamda öncelikli koruma ve destek sağlanılacak kişiler arasındadır.  İzzet Şahin derhal serbest bırakılmalıdır. 

www.izzetsahineozgurluk.blogspot.com 

Mazlumder'de İzzet Şahin'in serbest bırakılması için bir kampanya başlattı. Şahin'e destek olmak için Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa çağrı metni göndermek için tıklayın.

 

[video-48]

[video-49]

[video-50]

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025