İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Cenin Katliamı (03 NİSAN 2002)
İsrail birliklerinin sivil Filistin halkını hedef aldığı Cenin mülteci kampı, 1948'de işgal edilmiş bölgelerden olan İsrail’in kuzeyindeki Hayfa kenti ve civarındaki köylerden gelen mülteciler tarafın
Filistin, Ortadoğu 02.04.2011

İsrail askerlerinin “Koruyucu Duvar Operasyonu” adı altında Cenin’e gerçekleştirdiği saldırı Filistin halkına karşı işlenen en büyük katliamlardan biri oldu. İsrail tankları ile kuşatılan kampın üzerine önce helikopterlerden aralıksız füze yağdırıldı, ardından kampa giren buldozerler evleri yerle bir etti. İsrail askerleri neredeyse bütün erkekleri toplayarak bilinmeyen yerlere götürdüler.

Cenin Katliamı’nda hayatını kaybedenlerle ilgili olarak muhtelif rakamlar verilmesine rağmen bu sayının 1300 civarı olduğunu söylemek mümkündür. BM’nin gözetimi altında olmasına rağmen Cenin Mülteci Kampı’nda böyle bir katliamın gerçekleşmesi aynı zamanda Siyonistlerin uluslararası toplumu ne derece dikkate aldıklarının göstermektedir. İnsan Hakları İzleme ve Uluslararası Af Örgütü’nün raporlarına göre yüzlerce binanın tamamen yok edildiği şehirde binlerce sivil yaralanmış ve 4000 kişi de evsiz kalmıştır.  Cenin katliamı, 21. yüzyılın ilk toplu kıyım ve imha saldırısı olarak tarihe geçmiştir.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026