İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kahramanmaraş’ta yetimler için anlamlı gece
Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği ile Kahramanmaraş Kent Konseyi tarafından birlikte organize edilen Yetim Dayanışma Gecesi ve Umut Mürare Konseri programında yetimlere yüzlerce hediye dağıtılarak gönüllerince eğlenmeleri sağlandı.
Türkiye 08.04.2014

Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılışında konuşan Dernek Başkanı Süleyman Erayman, Kahramanmaraş’ta toplam 500; Filistin, Suriye, Çeçenistan, Somali, Etiyopya, Afganistan gibi ülkelerde de 150'den fazla yetim çocuğu sponsorluk sistemi ile düzenli olarak desteklediklerini söyledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile bugüne kadar 45 ülkede 40.000'den fazla yetim çocuğa ulaştıklarını bildiren Erayman, “Ama bu sayı yeterli değil. Çünkü misyoner gruplardan sadece birinin baktığı yetim sayısı 1.5 milyon, bir diğerininki ise 2 milyon. Bu sebeple desteğinize ihtiyacı olan daha milyonlarca yetim ve kimsesiz çocuk var. ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ kampanyası ile bu yıl düzenli desteklediğimiz yetim sayısını 50.000'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.



Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ise Kent Konseyi olarak her zaman sivil toplum örgütlerinin yanında yer aldıklarını vurgulayarak, bu tür yararlı projelerde yer almanın gurur vesilesi olduğunu belirtti.
Programda “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine destek veren okul müdürlerine ve sınıf temsilcilerine teşekkür beratları verildi. Ayrıca su kuyusu açtıran 2 ayrı bağışçıya da su kuyusu plaketleri ve açılan su kuyularının fotoğrafları hediye edildi.

Daha sonra sahneye çıkan Neslihan Gökduman isimli yetim kızın okuduğu “Kırk Yaşındasın” şiiri ve sahneye çıkan Suriyeli iki küçük kardeşin Türkçe okudukları yetim şiiri ile kısa teşekkür konuşmaları salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.



Yetim çocuklardan gelen resim, şiir ve yazıların yayınlandığı sinevizyon filmi da büyük ilgi topladı. Daha sonra yetim çocukların çizdiği resimlerden 4'ü açık artırma usulüyle su kuyusu ve yetimler yararına kullanılmak üzere toplam 35 bin TL bedelle satıldı.

Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren yetim çocuklara, 6 adet masa üstü bilgisayar, 3 adet kol saati ve 100 yetim çocuğa ise İlksan AVM'den 100 TL tutarında 100 adet hediye çeki ile bütün çocuklara muhtelif oyuncaklar dağıtıldı.

Programa AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Yıldırım Ramazanoğlu ile Sevde Bayazıt Kaçar, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti 12 Şubat Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat ile okul müdürleri, daire müdürleri, kamu ve özel kurum temsilcileri, gönüllüler, sponsorlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 


 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022