İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kalbinde Filistin olan herkes Filistinlidir
Filistin’e giden Gazze Konvoyu’nda ilginç insan hikâyeleri çıkıyor. Konvoya katılan herkesin bir hikâyesi var. Konvoya katılanların çok azı aslen Filistinli. Diğerleri “kalbinde Filistin olan herkes F
Avrupa, Ortadoğu, Türkiye 21.12.2009

ŞAM

 

Gazze’ye Özgürlük Konvoyu (Viva Palestina) Suriye’nin başkenti Şam’da etkinliklerine devam ediyor. Suriye halkı, konvoya büyük bir ilgi gösteriyor. 

Konvoy ekibiyle kaldıkları otelde görüştük. Herkesin bir hikayesi var. 

Konvoya katılanların çok azı aslen Filistinli. Diğerleri “kalbinde Filistin olan herkes Filistinlidir” diyor. 

 

Şakir Yıldırım (40) geçtiğimiz yıl Bristol’dan tek başına aldığı ambulansı kara yoluyla Gazze’ye ulaştırmayı başardı. Şimdi de konvoyla birlikte bir TIR'ı Gazze’ye götürüyor. Yıldırım, Gazze’den döndükten sonra Bristol Gazze Link diye bir dernek kurmuş. Arkadaşlarıyla birlikte topladıkları paralarla bir TIR ve dört araba almış. 

Daha önce tek başına Gazze’ye girişini anlatınca “Niyet çok önemli. Buna artık eminim” diyor. 

 

Filistinli Yusuf, Gazze’ye gitmek için Teksas’tan çıkmış yola. Orada topladığı paralarla Mısır’dan araba ve yardım malzemesi alıp doğduğu ülke Filistin’e götürecek. Çok küçük yaşta İsrail zulmü onu vatanından etmiş, önce Lübnan’a ardından da ABD’ye göç etmişler. Amerika’dan uçakla geldiği İstanbul’da konvoya dâhil olmuş. 

Yusuf duygularını şöyle anlatıyor: “Filistin’e gittiğimde akrabalarımla görüşeceğim. Ben onlardan ayrıyım ama bu yaşıma kadar onları, Filistin’i hiç aklımdan çıkarmadım. Onlarla büyüdüm ve ben bir Filistinliyim. Bence sizler de Filistinlisiniz. Orada doğmak gerekmiyor. Kalbinde Filistin’e yer açan herkes Filistinlidir.”

 

Kudüslü Talal Abdulrashid : İngiltere’den geliyorum. Filistinliyim, el-Aksa’lıyım. Ambargoyu delmek için İngiltere’den yola çıktık. İnşallah Gazze’ye ulaşacağız. 1982de İsrail bizi yurdumuzdan çıkardı. Lübnan’dan İngiltere'ye geçtik. Akrabalarım Kudüs’te yaşıyor.

 

Lia Lewelyn: Ambulansın kadın şoförü Lia Lewelyn, 55 yaşında İngiliz bir Yahudi. Londra’dan geliyor.  Lia duygularını şöyle anlatıyor: İsrail’in Filistin üzerindeki savaş politikasına karşı olan pek çok Yahudi var. Ben de onlardan biriyim. Gazze'ye girip giremeyeceğimizi bilmiyorum. Ama gerek basın yoluyla gerek halk yoluyla Mısır ve İsrail üzerinde büyük bir baskı oluştuğunu düşünüyorum. Ben İsrail’in baskılarının dinle ilgili olduğunu söyleyemem. Burada tamamıyla sömürü mantığı var. Din olgusunun burada öne çıkarılmasından endişeliyim. Bizler 60 yıldır süren savaşı sona erdirmek için yola çıktık. İnşallah başaracağız. 

 

Sam Rez: Konvoya Londra’dan katılıyor. "Gazze’de ilk savaş çıktığı zaman oradaki vahşetten çok etkilendim. Üzüntümden hasta oldum. Psikolojim bozuldu. Sonra araştırmalara başladım ve konvoyu bu şekilde öğrendim. İlaç araştırmacısı, uzmanıyım. Ben Müslüman değilim ama bütün zulümlerin, savaşların İslam dünyasında yaşanması beni üzüyor."


İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024