İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“Kalemin İzinde Sınırları Aşmak”
İHH İstanbul Kadın Kolları tarafından Nepal İslam Kültür Merkezi yararına düzenlenen "Kalemin İzinde Sınırları Aşmak" başlıklı hat sergisi, Türkiye Yazarlar Birliği’nin İstanbul Şubesi’nde açıldı.
Nepal 23.09.2019

Nepal’de Müslümanlar birçok açıdan sahipsiz ve korumasız. Dinlerini yaşayıp anlatabilecekleri imkânlar da oldukça kısıtlı. Nepal İslam Kültür Merkezi, bu nedenle bölge Müslümanları için büyük önem taşıyor. İstanbul İHH Kadın Kolları, Nepal’de önemli bir boşluğu dolduracak olan merkez için öncü bir rol üstlenerek Müslümanların İslam’ı ve İslam Medeniyeti’ni anlatmaları için Nepal'de 5 katlı İslam Kültür Merkezi inşa ediyor.

Bir milyon civarında Müslümanın yaşadığı Nepal’de İslamı kabul edenler, toplumdan tecrit edilip yalnız yaşamaya zorlanıyor. Bu sebeple başkent Katmandu'da inşa edilecek olan Nepal İslam Kültür Merkezi’nin bölgedeki Müslümanlara büyük yararlar sağlaması hedefleniyor. Bu kapsamda İHH İstanbul Kadın Kolları, kültür merkezi yararına çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinliklerin sonuncusu da hat sanatçılarının katkılarıyla Türkiye Yazarlar Birliği’nin İstanbul Şubesi’nde düzenlenen hüsn-ü hat sergisi oldu.

dsc02819.jpg

“Kalemin İzinde Sınırları Aşmak” başlıklı serginin açılışına İHH Genel Başkan Yardımcıları Orhan Şefik, Cüneyt Kılıç ve Mustafa Demir, İHH İstanbul Kadın Kolları Koordinatörü Fatma Türk, TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, TYB İstanbul Şube Koordinatörü Fatma Gülşen Koçak ve Hattat Sevim Şirikçi katıldı.

İslam sanatının nadide eserlerinin yer aldığı sergi, 20-29 Eylül 2019 tarihleri arasında TYB İstanbul Şubesi’nde ziyaret edilebilecek.

dsc02843.jpg

Destek için

Hayırseverler, Nepal’de inşası süren İslam Kültür Merkezi için bütün operatörlerden “NEPALISLAM” yazıp 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabiliyor. Ayrıca İHH’nın banka hesaplarına “PROJE KODU 4402” açıklaması ile birlikte İslam dininin Nepal’de yayılmasına bir nebze olsun katkıda bulunabilir.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022