İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kamplar için yardım çağrısı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki yoğun yağışların etkisiyle su baskınına uğrayan kamplar için yardım çağrısında bulunuldu.
Suriye 13.12.2019

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ili kırsalında bulunan birçok sığınmacı kampı, yoğun yağışlar nedeniyle sular altında kaldı. Ağırlıklı olarak İdlib’in güney kırsalındaki bombardımanlardan kaçan sivillerin yaşadığı kamplar, sel tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Bunun üzerine İHH İnsani Yardım Vakfı da Suriye için yardım çağrısında bulundu.

1g9a3762.jpg

Bombardıman nedeniyle köyünden kaçarak İdlib’in kuzey kırsalındaki kampa sığınan ve çadırı su baskınına uğrayan 65 yaşındaki Ayşe Casim, “7 ay önce saldırılar nedeniyle köyümüzden kaçarak buraya sığındık. Saldırılarda 7 çocuğumu kaybettim. Evlerimiz yıkıldı. Sahip olduğumuz her şeyi kaybettik. Bu kampta da 15-20 gündür yağmurun altındayız. Suyun içinde yaşıyoruz” dedi.

1g9a3740.jpg

“Ailelerin soba, yakacak, gıda ve hijyen paketlerine ihtiyacı var“

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, kış mevsiminin soğukluğu ve ailelerin imkansızlığı nedeniyle sular altında kalan kampların çok zor durumda olduğunu söyledi. Tosun, su baskını nedeniyle mağdur olan aileler için yardım çağrısında bulunarak, “Ailelerin soba, yakacak, gıda ve hijyen paketlerine ihtiyacı var. Eğer bu yağışlar devam ederse kampların birkaç gün sonra sel baskınına maruz kalma tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle sel felaketinin meydana gelmesi durumunda ailelerin mağdur olmaması acil olarak bölgeye yardımların ulaştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

1g9a3712.jpg

Yardım için

Açıklamada, yardım çalışmalarına destek olmak için bütün operatörlerden SURİYE yazıp 3072'ye kısa mesaj atarak 5 liralık bağışta bulunulabileceği, ayrıca İHH’nın banka hesaplarına “SURİYE” açıklaması ile birlikte bağış yaparak vakfın bölgedeki çalışmalarına katkı sağlanılabileceği de belirtildi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024