İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kamplara sahur paketi yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Azez kırsalında kamplarda yaşayan mağdur 800 aileye sahur paketi dağıtıldı. Yardımlardan yaklaşık 4 bin kişi istifade etti.
Suriye 27.04.2020

Dünyanın genelinde yaşayan Müslümanlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ramazanı evlerinde geçiriyorlar. Suriye kamplarında da sahurlar ve iftarlar çadırlarda yapılıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı da hem yurt içinde hem de yurt dışındaki faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Suriye’de 4 bin kişiye sahur paketi ulaştırdı.

Suriye’de son 9 yıldır iftar programlarını düzenlediklerini ifade eden İHH Babuselam Sorumlusu Hasan Aksoy, “Suriye savaşında onuncu Ramazan’ını yaşayan Suriye halkını bu sene de unutmadık. Şu an Azez kırsalında kamplarda yaşayan yetim ve engelli aileler başta olmak üzere İdlib’den bu bölgelere göç eden aileler için sahur paketi hazırladık” dedi. Kahvaltılık malzemeden oluşan paketlerden yaklaşık 4 bin kişinin istifade edeceğini söyleyen Aksoy, “Covid-19 nedeniyle toplu iftar ve dağıtımlar gerçekleştirmiyoruz. Paketleri çadırlara tek tek teslim etmeye gayret ediyoruz. Bu sene de mazlum Suriye halkının yanında olmaya devam ediyoruz. Bizlere yardımlarını gönderen tüm bağışçılarımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

319a6365.jpg

BAĞIŞ YAP

İyilik hareketine destek olmak için

Suriye ve dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekâtlarınızı, fitrelerinizi, sadakalarınızı ve kumanyalarınızı İHH’nın iyilik hareketine katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştireceği kampanyalara destek olabilirsiniz. Bağışçılar;

-FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek 27 TL,

-IFTAR, KUMANYA ya da BAYRAMLIK kelimelerinden birini yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL,

-İHH’nın banka hesaplarından, internet sitesinden online olarak ve en yakın İHH merkezine başvurarak yardımda bulunabilirler.

319a6400.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024