İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kapanmayan iyilik defteri
Geçtiğimiz yıl umre vazifesini ifa ederken vefat eden yetim ve mazlum dostu Bursalı İHH Gönüllüsü Mürsel Turhan’ın köyünde başlattığı iyilik hareketi nedeniyle iyilik defteri kapanmadı.
Suriye 27.08.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Bursa İHH, Suriye’deki krizin başladığı günden bu yana 768 adet insani yardım TIR’ını Suriye’ye gönderdi. Son meyve TIR’ı ise Bursa’nın Kestel ve Gürsu ilçelerinde tarım yapan çiftçilerin öşür zekatlarından toplandı.

Gürsu’nun Kazıklı Köyü’nden yolcu edilen iyilik TIR’ında bulunan 26 ton armut, elma ve şeftali, Suriye’deki mülteci kamplarında hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru ailelere ve yetimlere ulaştırılacak. Bursa’dan bugüne kadar gönderilen 21 ayrı meyve TIR’ının sonuncusu, Meyve TIR’ları projesine öncülük eden Merhum Mürsel Turhan’ın aziz hatırası için yola çıktı.

Uğurlama törenine; İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, İHH Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa İHH Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ve Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ile köy halkı katıldı.

kaptan.jpg

“Hayatlarında elma görmeyen çocuklar var”

Törende konuşan Hüseyin Kaptan, Merhum Mürsel Turhan’ın başlatmış olduğu bu hareket ile mülteci kamplarında savaşın mağdur ettiği çocukların hayatlarına taze meyve girdiğini belirtti. Kaptan, Turhan’ın meyve TIR’ı projesi öncesinde Suriyeli mağdur ve mazlum çocukların elma, armut ve şeftali gibi meyveleri hayatlarında hiç görmediklerini hatırlattı. Kaptan, konuşmasını hayırsever Gürsu halkına teşekkür ederek tamamladı.

aydin.jpg

“Mürsel kardeşimizin amel defteri inşallah kapanmadı”

Hüseyin Kaptan’ın ardından sözü Durmuş Aydın aldı. Sözlerine peygamber efendimizin bir hadisi şerifini hatırlatarak başlayan Aydın, Mürsel Turhan’ın da başlatmış olduğu bu iyilik hareketinden dolayı Allah’ın izniyle amel defterinin kapanmadığını ve sevap yazılmaya devam ettiğini söyledi. Suriye’deki bir kampta ortalama 300 bin insanın yaşadığını hatırlatan Aydın, gönderilen meyve TIR’ları ile mazlum Suriye halkının bir nebze acılarının hafiflediğini belirtti.

isik.jpg

İHH’ya teşekkür

Daha sonra ise sözü Başkan Mustafa Işık aldı. Mustafa Işık, Suriye halkına yapılan yardımlardan dolayı Gürsu’nun ve Türkiye’nin bir çok belayı def ettiğini ifade etti. Işık, Suriye halkının acılarını televizyonlarda gösterilen birer dakika ile anlamanın mümkün olmadığını söyledi ve bu konuda faaliyet gösteren İHH’ya teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Yapılan duanın ardından 26 tonluk meyve TIR’ı Suriye’ye uğurlandı.

mursel-turhan.jpeg

Mürsel Turhan kimdir?

En yakın dostu Bursa İHH Halkla İlişkiler Sorumlusu Abdülmelik Yalvarıcı, Mürsel Turhan’ı işte şu satırlarla anlatıyor:

“Gürsu İHH Temsilciliği olarak, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve Gürsu’da faaliyet gösteren STK temsilcileri ile Suriye’deki mülteci kamplarını ziyaret etmiş ve yoğun bir duygu seliyle geri dönmüştük. Şaşırmış bir durumdaydık. Ben temsilcilikte oturmuş, ‘Kamplarla ilgili ne yapabiliriz?’ Diye düşünüyordum. Tam da o esnada Mürsel Turhan kardeşim selam vererek içeriye girdi, oturdu sohbet ettik. Geliş sebebini beyan etti. 2 tona yakın şeftalisinin olduğunu ve bu şeftaliyi ilçe içerisinde dağıtmak istediğini söyledi. Mürsel kardeşim mert bir Anadolu insanıydı, Allah rızası için infak ettiğinde gözünün içi gülen, mutluluğu lisanı haline yansıyan bir kardeşimizdi. Hem ayrıca beş yetime de babalık yapıyordu, hiç tanımadığı, bilmediği diyarlarda.

Kendi köyünde infak öncüsüydü, bunu biliyorduk. Ben de bundan cesaret alarak, yakın zamanda Suriye’de bulunan mülteci kamplarını ziyaret ettiğimizi, orada yaşayan 6 yaşına kadar olan çocukların şeftalinin ne olduğunu dahi bilmediklerini söyledim. O da yüreğinde bir fırtına koparcasına, ‘Peki şeftali verirsek bölgeye ulaştırabilir misiniz?’ diye sordu. Benden ‘Olur’ cevabını duyunca çabucak yanımdan ayrıldı ve 45 dakika sonra telefonla arayarak ‘Bana bugün bir TIR gönderebilir misin?’ dedi. ‘Yarın göndersek olur mu?’ diye sorduğumda ise ‘Tamam’ diyerek telefonu kapattı.

turhan.jpeg

Öncülük etmiş, çoğunu kendi bahçesinden hazırlamak suretiyle 45 dakikada 25 ton meyveyi yüklenecek duruma getirmişti. Ertesi gün de TIR’ımızı soğuk hava deposundan yükledik ve gönderdik. Daha sonra da çalışmalara devam etti. Sadece kendi çalışması neticesinde, Suriyeli yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere dokuz TIR meyve gönderdi. Yaptığı öncülük sonucunda da Gürsu’nun köylerinden toplamda 15 TIR meyve gönderildi Suriye’ye.

İşte ben Mürsel Turhan kardeşimi bu ahlak üzere tanıdım. Umre yapmak üzere gittiği Mekke’de, Kabe’de, kutsal mekanlarda Rabb’ine kavuşmuştu. İnşallah da istediği cenneti elde etmişti.

Gürsu büyük bir değerini kaybetmiştir. Mürsel kardeşim vefatıyla bizleri üzmüştür. Ama yaptıkları ile kazanmıştır, biliyor ve şahadet ediyoruz. Allah ailesi ve sevenlerine sabır versin.”

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024