İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan
İHH, Ramazan 2015 çalışmalarına ‘Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan’ sloganıyla start verdi.
05.06.2015

İHH, Ramazan 2015 çalışmalarına ‘Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan’ sloganıyla start verdi.

20 yılı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH, bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor.

Ramazan’da beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak.
Bu yıl ‘Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan’ sloganı ile çalışmalarını yürüten İHH, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştıracak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak.

Dünyada 96 ülke ve bölgede
Abhazya, Acara, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Arakan, Arnavutluk, Azat Keşmir, Azerbaycan, Bangladeş, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Burkina Faso, Cibuti, Çad, Çeçenistan, Dağıstan, Doğu Türkistan, Ekvador, Endonezya, Etiyopya, Fildişi Sahilleri, Filipinler/Moro, Filistin (Gazze), Gambiya, Gana, Gine, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Gürcistan, Haiti, Hindistan (Assam ve Kerala), Irak, İnguşetya, Jammu Keşmir, Japonya, Kuzey Irak, Kabardey Balkar, Kamboçya, Kamerun, Karaçay Çerkes, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kırım, Komor, Kongo Cumhuriyeti, Kosova, Küba, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malavi, Malezya, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Myanmar, Nepal, Nijer, Nijerya, Osetya, Özbekistan, Pakistan, Peru, Romanya, Ruanda, Sancak, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan (Darfur, Hartum, Kesele), Suriye (Yermük), Tacikistan, Tanzanya, Tayland (Patani, Chang Mai), Tunus, Uganda, Ürdün, Venezuela, Vietnam, Yemen, Zambiya, Zimbabve

Türkiye’de 79 il ve ilçede
Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis-Tatvan, Bolu, Burdur, Bursa, Bursa-İnegöl, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Hatay- İskenderun, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak

İHH Ramazan ayına nasıl hazırlanıyor?

Nasıl katkıda bulunabilirsiniz?

Gazete Ramazan'ı okuyun!

Zekat ve sadaka hakkında sorular

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024