İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kasırganın vurduğu Bangladeş’e İHH’dan yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş’te meydana gelen kasırgadan zarar gören Rohingya Müslümanlarına Acil Yardım Çalışmaları kapsamında bin 350 aileye çeşitli kalemlerde yardım ulaştırdı.
Bangladeş, Myanmar 23.06.2017

Geçtiğimiz haftalarda Bangladeş’te meydana gelen kasırgada ülke genelinde 17 bin 500 ev tamamen yıkıldı ve 35 bin ev de büyük hasar gördü. Kasırgada en büyük zararı ise Bangladeş ve Myanmar sınırında bulanan Rohingya Müslümanlarının bulunduğu Kutupalong ve Balukhali kampları gördü. Kaplarda toplam 10 bin evin çatılarının uçması sonucu kullanılamaz hale geldi.

İHH İnsani Yardım Vakfı da yıllardır olduğu gibi kasırga sonrasında da Myanmar’daki baskı ve zulmünden kaçarak Bangladeş’e göç eden Rohingya Müslümanlarının yaralarını sarmaya devam ediyor. Acil Yardım Çalışmaları kapsamında bölgeye ulaşan İHH ekipleri, kasırgadan zarar gören Rohingya Müslümanlarına bin adet branda ve 350 aileye de hijyen paketi, hasır, giysi ve mutfak malzemesi ulaştırdı.

yardim.jpg

“Bize yardım gönderen herkesten Allah razı olsun”

Myanmar’daki çatışmalardan ailesiyle beraber kaçarak Balukhali kampına gelen Arakanlı Sabiya Khatun, İHH yetkililerine yaptığı konuşmada, “Burada çok büyük bir kasırga oldu. Kampta bulunan birçok ev hasar gördü. Bizim evimizin de çatısı uçtu. Yağmur mevsimi olduğu için evlerimizin içi yağmur suyuyla doluyor. Burada dağıtılan brandalar bizim için çok önemli. Dağıtılan brandalarla kampta elbirliği ile çatılarımızı örtüyoruz. Bize yardım gönderen herkesten Allah razı olsun” dedi.

huseyin.jpg

“Çatıları uçan evler için branda çok önemli”

Kasırga sonrasında daha önce de zarar gören halka 2 bin 300 adet gıda kolisi dağıttıklarını belirten İHH Güney Asya Masası Koordinatörü Münevver Hüseyin,  “Kasırganın olduğu günden itibaren İHH olarak bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Yaşanan kasırgada Kutupalong ve Balukhali Kampları’nda da 10 bin evin kullanılmaz hale geldiğini belirten Hüseyin, “Bildiğiniz üzere buradaki evler bambu ve sacdan yapılmış baraka tarzı evler. O yüzden çatıları uçan evler için branda çok önemli. Yağmur mevsimi olduğundan kamp sakinleri için branda dağıttık” diye konuştu.

1-10.jpg

İHH, çalışmalarına devam edecek

İHH İnsani Yardım Vakfı, önümüzdeki günlerde de kasırgadan zarar gören Müslümanlara 3 bin adet branda, bin 200 aileye hijyen paketi ve 700 aileye de mutfak malzemesi dağıtacak.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

genel.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024