İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kastamonu İHH hizmete açıldı
Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği, İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
Türkiye 04.06.2015

Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği’nin açılışı İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ın da katılımıyla törenle gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Başkan Yıldırım, hangi görüşe sahip olunursa olunsun, yetimin saçının okşanmasının, bir yoksulun elinden tutmanın her şeyden üstün olduğunu söyledi.

İHH’nın sadece yardım yapan bir kuruluş olmadığını ve insani diplomasi çalışmalarını da sürdürdüğünü vurgulayan Yıldırım, “İHH, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra en fazla esir değiş-tokuşu yapan kurumdur. Dünyada bu anlamda tektir. İHH en son, 2 bin 130 esirin bırakılması için gayret gösterdi. Bunlardan bir tanesi, avukat bir kadın hapishaneden çıkarıldı. 48 tane İranlı bir tarafta, 2 bin 130 tane Suriyeli bir tarafta bulunuyor. Esirlerin 73'ünü kadınlar oluşturuyor. Allah, kadınlarımızı hapse düşürmesin. Biz, burada bugün refah içerisinde bu konuşmaları yaparken, ümmetin kadınları şu anda hapishanelerde işkence çekiyor. Aklımıza gelen her türlü işkenceyi çekiyorlar." dedi.

Dili, dini ve ırkı ne olursa olsun, hiçbir kimseye işkence yapılamayacağını belirten Yıldırım, “Masum olan bütün insanlardan bizler sorumluyuz. Bu yüzden, İHH teşkilatının tabanının büyümesi ve alanının genişlemesi sadece bir İHH logosunun büyümesi anlamına gelmiyor. Bizi normal bir STK ve normal bir yapılanma olarak düşünmeyin. Biz yeryüzünün her karesinde ne kadar masum ve mağdur insan varsa onlara ulaşmak istiyoruz. Bunun için de güçlü olmak zorundayız. Bizim sizlere ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Gazze ablukasını delmek istediklerini açıklayan Yıldırım, “Doğu Türkistan'a yapılan baskıları kaldırmak, Arakan'da yavrusu gözünün önünde boğazı kesilen babanın acısını dindirmek istiyoruz. Bu yüzden bizim, güçlü olmak gibi bir derdimiz var. Bunu sizlerden istiyoruz. Buna da sizler sebep olacaksınız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bülent Yıldırım, Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile dualarla derneğin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra davetliler tarafından dernek gezildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022