İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Katar heyetinden Kilis’te Suriyeliler için fırın ve aşevi
İHH'nın stratejik partneri Qatar Charity kurumu 40 kişilik bir heyetle Kilis'te bir dizi ziyaret ve açılış gerçekleştirdi.
Ortadoğu, Suriye 14.03.2015

İHH'nın stratejik partneri Qatar Charity kurumu 40 kişilik bir heyetle Kilis'te bir dizi ziyaret ve açılış gerçekleştirdi. İHH’nın stratejik partneri Qatar Charity kurumu, başkan ve beraberindeki 40 kişilik bir heyetle Kilis’e geldi.

Heyetten ziyaretler

Qatar Charity Başkanı Yusuf bin Ahmed Al Kuwari başkanlığında Kilis’e gelen heyet İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile ilk olarak Öncüpınar Misafir Konaklama Tesislerini ziyaret etti. Qatar Charity, burada bulunan okullara yaklaşık 1 TIR’lık kırtasiye malzemesi dağıttı.

Kendi elleriyle çocuklara kırtasiye dağıtımı yapan heyet üyeleri, çocuklarla beraber ilahiler ve Kur'an-ı Kerim okudular.

Heyet, yine aynı alanda bulunan çift katlı konteynır kentin son durumunu yerinde incelediler. Yapılan çalışmaları beğenerek izleyen Qatar heyeti, çalışmalardan duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.
Daha sonra Belediye Başkanı Hasan Kara’yı makamında ziyaret eden İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Katar Yardım Fonu Başkanı Yusuf bin Ahmed Al Kuwari ve beraberindeki heyete Kilis katmeri ikram edildi.

Sınır ötesine sıcak yemek ve ekmek

Ardından konuk heyet ve İHH heyetinin katılımıyla 18 bin metrekarelik İHH Suriye Çalışmaları Ofisi Kilis Koordinasyon Merkezi üzerinde Katar Charity sponsorluğunda yapımı tamamlanan aşevi ve fırının açılışları yapıldı. Açılış törenine ayrıca Kilis Valisi, vali yardımcıları, emniyet müdürü, belediye başkanı, müftü, milli eğitim müdürü ve sığınmacılar katıldı.

Törende konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, savaş mağdurlarına yönelik yardımların hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Yıldırım, başta Katar Charity olmak üzere Katar'daki birçok yardım kuruluşunun bütün enerjilerini kullanarak Suriye halkının yanında yer aldığını belirtti.

Yıldırım: Bu dünyaya bir sitemim var

Katarlı yardım kuruluşları tarafından yapılan yardımların azımsanmayacak kadar çok olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Burada görülenler yapılanların çok az bir kısmı, Suriye içerisinde çok daha fazla projeler yaptılar. Charity başkanımıza buradan bir müjde vereyim, tek vardiyada 50 kişilik yemek çıkaracak olan mutfağımız 24 saat çalıştığı zaman kapasitesi 120 bin olacak. Bu sayede 120 bin kişiye sıcak yemek vereceğiz. Bu yemekler ve ekmekler Suriye'nin içerisine gönderilecek. Umarım bu savaş bir an önce biter. Şunu herkes çok iyi bilsin, bu savaşta ihtiyaçlar hiç bitmiyor. Suriye'nin her tarafından yetim fışkırıyor. Onlara yardım eden kuruluşlara çok teşekkür ediyorum ama dünyaya bir sitemim var. Bu kadar kadın ve çocuk öldü, diğer yardım kuruluşları nerede, niye Suriye'nin içerisine girmiyorlar. Suriye'nin yükünü başta Türkiye olmak üzere Katar ve Kuveyt gibi ülkelerin yardım kuruluşlarına bırakıyorlar. Ben bütün dünyaya bu soruyu soruyorum."

Katar Charity Başkanı Youssef Bin Ahmet Al Kuwari ise İHH'nın destekleriyle kurulan fırın ve mutfağın açılışını yapmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Törende Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve Belediye Başkanı Hasan Kara da konuşma yaptı.

Günde 120 bin kişiye sıcak yemek, 100 bin kişiye ekmek

Açılan aşevinde günde 120 bin kişiye sıcak yemek, fırında ise 100 bin ekmek üretilerek, sınırın diğer tarafındaki mülteci kamplarında yaşayan Suriyelilere ulaştırılacak.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024