İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Katar'dan Suriye’ye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Katar Charity tarafından Suriye'nin İdlib ilindeki savaş mağduru sivillere 50 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi.
Suriye 02.03.2020

Katar'da başlatılan “Şam'ın Hakkı” kampanyası kapsamında temin edilen 50 TIR dolusu insani yardım malzemesi Katar Charity tarafından İdlib'ten güvenli bölge Azez, El bab ve Cerablus’taki savaş mağduru sivillere ulaştırılmak üzere Suriye'ye gönderildi. İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordine Merkezi’nde düzenlenen törenin ardından yardımlar dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı.

Organizasyon için Kilis'e gelen Katar Charity heyeti, Elbeyli Kampı’na da giderek kampta yaşayan insanlara yardım dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtımdan sonra fırın ve aşevi çalışmalarını yerinde inceleyen heyet, Kilis Valiliğini de ziyaret etti.

23723e5b-ea9d-4a7d-8bf7-68ed5b4532d0.jpeg

Gönderilen yardımlar içerisinde gıda, hijyen paketi, sünger yatak, battaniye, halı ve kömür gibi çok sayıda acil yardım malzemeleri yer alıyor.

1ea69247-27b7-42b6-9226-2131fb72a0c9.jpeg

Rejim güçleri ve destekçilerinin son dönemlerde artan saldırılarından dolayı Türkiye sınırına 1 Milyon 200 bin sivil göç etmek zorunda kaldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, bir aylık süreç içerisinde 7 bin 21 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile depremden etkilenen illerde faaliyet gösterdi. Vakıf; gıda, barınma, giyecek gibi birçok alanda milyonlarca insana destek ulaştırdı. İHH depremin yaşandığı 10 ildeki yardım çalışmalarına devam ediyor.
09.03.2023
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Sefire-i Alem Derneği öncülüğünde 19 farklı ülkeden 50’yi aşkın öğrenci depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler, dernek binasında kurulan atölyelerde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kermesinde satılması için sarma ve mantı hazırladı. Ürünlerin satışından elde edilen gelir Kahramanmaraş’ta kurulması planlanan konteyner mahallesinde kullanılacak. Öğrenciler tarafından ayrıca, çocuklar için oyuncak kampanyası başlatılırken, deprem bölgesine gönderilmek üzere toka ve çeşitli giyecekler de dikildi.
18.02.2023
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’ya gönderilen mobil aşevi İstanbul’dan yola çıktı. Aşevinin günde 30 bin kişiye yemek dağıtması planlandı. Ayrıca İHH’nın geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’ya gönderdiği 3 TIR dolusu yardım malzemesi de savaş mağdurlarına ulaştırıldı.
Ukrayna
27.01.2023