İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kayseri’de bayram şenliği
Kayseri İnsani Yardım Derneği bayramın birinci günü düzenlediği Yetim Bayram Şenliği ile yetim ve mülteci aileleri bir araya getirdi. Şenliğe yaklaşık 300 kişi katıldı.
Türkiye 30.11.2010

Kayseri İnsani Yardım Derneği tarafından organize edilen şenliğe, sürekli bakımları üstlenilen 90 yetim aile ve 30 mülteci ailenin yanı sıra dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Yetim Bayram Şenliği, Kayseri İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ali Tokluman’ın basın açıklaması ile başladı. Tokluman, basın açıklamasında Kayserili hayırseverlerin destekleri ile aylık bakımları üstlenilen yetim ve mülteci aileler ile bayramın birinci gününde bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Yapılan basın açıklamasının ardından yetim aileler için kurbanlıklar kesildi. Kesimin ardından hazırlanan etler kazanda pişirilerek ekmek arası yapılıp misafirlere ikram edildi. İkramın ardından bayramlaşılıp şeker ve kolonya ikram edildi.

İHH İnsani Yardım Derneği Yetim Birimi de, yetim çocuklara oyuncak hediye etti. Program yetim bir çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dua okuması ile sona erdi. Bayramın 4. günü ise Kayseri’de 400 hisse kurban kesildi. Kurban etleri Kayseri İnsani Yardım Derneği aracılığı ile yetim ailelere, mülteci ailelere ve kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi muhtaç ailelere verildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, her yıl düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) etkinlikleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında yetimlere ve ailelerine yönelik çeşitli programlar, gelir desteği amaçlayan projeler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, Muş İHH tarafından ekonomik imkânları kısıtlı yetim 4 genç kıza çeyiz desteği sağlandı.
12.05.2023
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, bugüne kadar 7 bin 341 arama kurtarma ve acil yardım görevlisi ile çalışmalarda bulundu ve depremden etkilenen milyonlarca kişiye destek oldu.
03.05.2023
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılından bu yana kuraklığın yoğun bir şekilde devam ettiği Somali’de yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, çalışmaları kapsamında son olarak, ülkenin 10 şehrinde 38 bin 601 aileye 75’er kilo un dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan yaklaşık 232 bin kişi faydalandı.
26.04.2023