İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kâğıthane’den yetimlere destek
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yetimler yararına başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine bir destek de İHKİP Teknik ve Meslek Lisesinden geldi.
Türkiye 31.12.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı kasım ayı itibari ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle hem Türkiye’de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde babasını veya anne/babasını kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türkiyeli öğrenciler tarafından karşılanmasını hedefleyen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine destekler sürüyor.

Kısa sürede 1000 okulun katıldığı kampanyaya bir destek de İHKİP Teknik ve Meslek Lisesinden geldi.
Projeyi anlatmak için okullara ziyaretlerde bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, İHKİP Kâğıthane Teknik ve Meslek Lisesinde de bir program düzenledi.

Programda konuşma yapan okul öğretmenlerinden Fatih Yıldız, ülkemizde ve dünyada çeşitli nedenlerle ailesini kaybeden çocuklara aile olmanın ne kadar önemli olduğunu belirterek, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi, çevrelerinde yaşananlara duyarsız kalmayan, kalmayacak olan nesillerin yetişmesi için çok önemli bir proje. Çocuklarımızın böylesine değerli bir faaliyetin içerisinde yer almaları onlar kadar, bizleri de mutlu etmektedir. Bu güzel çalışmadan dolayı İHH İnsani Yardım Vakfı’nı ve bu çalışmaya zemin hazırlayan herkesi tebrik ederim” dedi.
İHH yetkilileri tarafından okul müdürü Ayhan Kurt’a takdim edilen “Her Sınıfın Bir Yetimi Var” çinisi okul sergisine konulmak üzere kabul edildi. Program sonunda sınıflarında koordine olan öğrenciler 24 yetim üstlendi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024