İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kilis'ten Suriye'ye 49 TIR'lık yardım konvoyu
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Katar, Güney Afrika, İngiltere, Avustralya ve Bosna Hersek’ten yardım kuruluşlarının da katkılarıyla hazırlanan 49 TIR’lık yardım konvoyu Kilis’ten Suriye'ye doğru yola çıktı.
Suriye 09.12.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Katar, Güney Afrika, İngiltere, Avustralya ve Bosna Hersek’ten yardım kuruluşlarının da katkılarıyla hazırlanan 49 TIR’lık yardım konvoyu Kilis’ten Suriye'ye doğru yola çıktı.

Suriye’de saldırıların şiddeti her geçen gün artarken İHH bölgedeki sivil halka yönelik yardımları ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak İHH ile KATAR RAF-Sheikh Thani Bin Abdullah Foundation for Humanitarian Services ve Eid-Sheihk Eid Bin Mohammad Al Thani, Kuveyt’ten International Islamic Charitable Organization (IICO), Qawafel, Rahme Alemiyye, Güney Afrika’dan Al Imdaad Foundation, İngiltere’den Ummah Welfare Trust, UK Islamic Mission (UKIM), Wise Welfare, Olive Grove, Avustralya’dan Human Appeal ve Bosna’dan Solidarnost’un işbirliğiyle Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 49 TIR’lık bir organizasyon gerçekleştirildi.

İHH’nın Kilis’teki Suriye Çalışmaları Lojistik ve Koordine Merkezi’nde yardım TIR’larının kalkışı dolayısıyla bir uğurlama töreni düzenlendi. Törene İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Aynacı ve Katar RAF Kurumu Başkanı Ayet Al-Kahtani katıldı.

Müslüman alemi mağdurların acılarını paylaşmalı

Törende konuşan Hasan Aynacı kampanya kapsamında son 1,5 yılda bin 50 milyon lira değerindeki bin 17 tır insani yardımın Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi. Tüm Müslüman alemini Suriyeli savaş mağdurlarının acılarını paylaşmaya davet eden Aynacı, şöyle konuştu:

"Son süreçte bilindiği gibi Türkmendağı, Halep, İdlip ve Suriye'nin diğer bölgelerinde maalesef Suriyeli sivil kardeşlerimize yönelik saldırılar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İdlip bölgesinde işlettiğimiz bir fırın da vuruldu. Buradan şunu hatırlatmak istiyoruz. Bütün zulümlere ve sıkıntılara rağmen Suriyeli kardeşlerimizin yanında 5 yıldan bu yana nasıl duruyorsak yine duracağız."

Suriye halkının soğuk bir kış dönemiyle yüz yüze olduğunu vurgulayan Aynacı, yapılan her türlü yardımın ciddi önem taşıdığını anlattı.

Törenin ardından konvoy dualar eşliğinde Öncüpınar ve Cilvegözü sınır kapılarına doğru yola çıktı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024