İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kırgızistan’da 129 yetimin daha yüzü güldü
Geçtiğimiz hafta yoğun etnik çatışmaların yaşandığı Kırgızistan’da yardım çalışmalarına devam eden İHH ekipleri 129 yetime daha battaniye, giysi, oyuncak, iç çamaşırı ve hediyelik eşya dağıtımı yaptı.
Kırgızistan, OrtaAsya 26.06.2010

Kırgızistan’ın güneyinde meydana gelen etnik çatışmalar sona ereken bölge yavaş yavaş sakinleşmeye başladı. Kırgızlar ile Özbekler arasında çıkan silahlı çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybederken, binlercesi yaralandı. Çatışmalardan kaçmak isteyen binlerce aile ise göç yollarına düştü.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı çatışmaların yaşanması ile birlikte 2 doktor ve 2 yardım gönüllüsünden oluşan acil yardım ekibini bölgeye gönderdi. Yaklaşık 1 haftadır bölgede bulunan İHH ekipleri çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı Oş ve Celalabad şehirlerinde bin aileye gıda malzemesi dağıtırken, 62 yetime de oyuncak, ilaç, battaniye, ve gıda yardımında bulundu.

 

Bölgede çalışmalarına devam eden İHH ekipleri Oş ve Celalabad’dan Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e getirilen 129 yetime daha dağıtım gerçekleştirdi. İHH ekipleri öncelikli olarak Bişkek merkezde bulunan 21 nolu İşitme Engelliler Okulu’na yerleştirilen 67 yetime dağıtım yaptılar. Oş şehrinden getirilen bu yetimlere battaniye, elbise, iç çamaşırı, ilaç, oyuncak ve hediyelik eşyalar dağıtıldı. Ayrıca çocukların yerleştirildiği okula da gıda yardımı yapıldı.

 

İHH ekipleri daha sonra İssık Göl Bölgesine yerleştirilen 62 yetime yine battaniye, elbise, iç çamaşırı, ilaç, oyuncak ve hediyelik eşyalar dağıtıldı. Yetimlerin yerleştirildiği okula da gıda yardımı yapıldı.

 

Yetimlere yapılan dağıtımlara Kırgızistan Gençlik Bakanı Alyasbek Alimkulov’da katıldı. Bakan Alimkulov, İHH İnsani Yardım Vakfı’na bölgede yapmış olduğu çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024