İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kırıkhan İHH, yetimler için “Çocuk Şenliği”
Kırıkhan İHH İnsani Yardım Derneği, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında yetim çocuklar için “Çocuk Şenliği” düzenledi.
Türkiye 06.05.2016

Kırıkhan İHH İnsani Yardım Derneği, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında yetim çocuklar için “Çocuk Şenliği” düzenledi.

Kırıkhan İHH İnsani Yardım Derneği, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında ilçede bakımını üstlendiği yaklaşık yüz yetim çocuğu “Çocuk Şenliği’nde buluşturdu. Şenlik öncesinde Kırıkhan İHH ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un katkılarıyla yetim çocuklar sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Kırıkhan Belediyesi Sosyal Tesisi’nde düzenlenen kahvaltıya Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, MHP İlçe Başkanı Erhan Yavuzyılmaz, Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Ahmet Köse, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

Kahvaltının ardından düzenlenen “Çocuk Şenliği”nde bir konuşma yapan Başkan Yavuz, emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi;

“Yetim çocuklarımıza babasızlıklarını unutturmak ve bir gün de olsa yetim çocuklarımızın yüzünü güldürmek amacıyla ‘Yetim Dayanışma Günleri’ adı altında yüz yetim çocuğumuzu ‘Çocuk Şenliği’nde bir araya getirerek güzel bir gün geçirmelerini sağlamak istedik.”

Kırıkhan İHH Dernek Başkanı Hüseyin Okur da “Yüz yetim çocuğumuz şenliğe katıldı. Bunların büyük bir çoğunluğu Kırıkhanlı çocuklarımız. Yine bunların içerisinde mülteci olarak Suriye’den Türkiye’ye gelmiş çocuklarımız var. Hem onları kaynaştırmak hem de onlara güzel bir gün yaşatmak amacıyla bu şenliğimizi düzenledik” açıklamasında bulundu.

Yetimler etkinlikte palyaçolar eşliğinde oyunlar oynayıp, yüz boyama ve çeşitli yarışmalarla eğlenirken, Başkan Yavuz’da yetim çocukların oyun keyfine ortak oldu. Daha sonra yetim çocuklara oyuncaklar ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022