İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Kış geldi Suriye'de çocuklar donarak ölüyor
Saldırıların yoğun olarak sürdüğü Suriye'nin iç kesimlerinden kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurdukları derme çatma kamplarda yaşam mücadelesi veren halk, kış mevsiminin kendini iyice hissettirmesi ile çok daha zor günler yaşıyor.
Suriye 17.12.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye basın masasından Burak Karacaoğlu’nun bildirdiğine göre Türkiye sınırına yakın yerlere kurulan 23 çadırkentte yaklaşık 200 bin Suriyeli yaşıyor. Çetin kış şartlarının yaşandığı şu günlerde sığınmacı kamplarında yaşayan yaklaşık 50 bin çocuk ise donma tehlikesiyle karşı karşıya.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Koordine Merkezi ekiplerinin yaptığı incelemelerde ise “kar yağışının şiddetlenerek devam ettiği, çadırların ise birçok Suriyeliyi ısıtmaya yetmediği, yeni doğan bebeklerin ve küçük çocukların donma riski altında olduğu” tespit edildi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Suriye’nin birçok bölgesinde 10’dan fazla çocuk donarak hayatını kaybetti. Kış mevsiminin daha yeni başladığı göz önüne alındığında ise aşırı soğuk hava nedeni ile özellikle çocuk ölümlerinin devam edeceği öngörülüyor.

 

Atme kampında 2 çocuk donarak öldü

İHH ekiplerinin İdlib kentine bağlı Atme kasabasına yaptığı yardımlar sırasında biri 6 aylık diğer 2 yaşında olan Suriyeli iki çocuğun soğuk hava şartları nedeniyle yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Karacaoğlu, ölen çocukların Atme'de toprağa verildiğini belirtirken kampta kalanların durumlarının içler acısı olduğunu ifade etti.

Karacaoğlu, "Kampta yaklaşık 30 bin Suriyeli var ve soğuk hava en çok çocukları etkiliyor. O nedenle kamptaki Suriyeliler için yardım toplanarak bir an evvel onlara ulaştırılmalı" dedi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Uzun yıllar süren savaş ve işgaller sebebiyle büyük yıkımların yaşandığı Afganistan, büyük bir kuraklıkla karşı karşıya. En yoğun şekilde Paktika vilayetinin etkilendiği kuraklık sebebiyle halk, gıdaya ulaşma noktasında büyük zorluklar yaşıyor.
25.08.2025
Pakistan’daki sel mağdurlarına yardım ulaştırıldı
Pakistan’daki sel mağdurlarına yardım ulaştırıldı
Pakistan’da son günlerde yaşanan sel felaketinde İHH İnsani Yardım Vakfı, afetzedelere sıcak yemek, gıda kolisi, hijyen paketi ve battaniye ulaştırdı.
22.08.2025
İHH, Bedevi ailelere yardım ulaştırdı
İHH, Bedevi ailelere yardım ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Süveyda ilinde çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden bedevi ailelere gıda, su ve acil yardım paketleri dağıttı.
21.07.2025