İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kocaeli’de Uluslararası Yetim Sempozyumu düzenlendi
İHH, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Müftülüğü, Kocaeli İlahiyat Vakfı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-21-22 Ekim tarihlerinde 3. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumun bu yılki teması ‘Yetim’ oldu.
23.10.2023

3.Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu, Yetim temasıyla 20-21-22 Ekim tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Sempozyum, İHH İnsani Yardım Vakfı, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Müftülüğü, Kocaeli İlahiyat Vakfı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Akademisyenler ve STK temsilcileri katıldı

Onursal Başkanlıklarını İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yaptığı sempozyumun Düzenleme Kurulu’nda akademi ve sivil toplum kuruluşlarından 23 isim bulundu. Sempozyumun Bilim Kurulu’nda ise, 13 farklı üniversiteden 40 akademisyen görev aldı.

_66a0777.jpg

Farklı konularda sunumlar yapıldı

Sempozyumun ilk gününde, açılış ve protokol konuşmaları yapıldı. İslam’da ve Diğer Dinlerde Yetim konulu oturum düzenlendi.

_66a9843.jpg

Sempozyumun ikinci gününde ise, 5 farklı oturum gerçekleştirildi. 26 konuşmacının söz aldığı oturumlarda, “İslam Hukukunda Yetim”, “İslam Tarihi ve Kültüründe Yetim”, “Çağdaş Dünyada Çocuk ve Yetimlerin Haklarının Korunmasına Yönelik Politikalar”, “Bireysel, Toplumsal ve Kültürel Boyutuyla Yetimler” ve “Yurtiçinde Yetim Çalışmaları” gibi çeşitli konularda sunumlar yapıldı.

_g7a0525.jpg

Üçüncü gününde ise, 4 farklı oturumda akademi camiasından ve sivil toplum kuruluşlarından 20 katılımcı dinleyicilere hitap etti.

Oturumlarda, “Yurtiçinde Yetim Uygulamaları”, “Yurtdışında Yetim Çalışmaları”, “Yetim Psikolojisi ve Yetimlerin Rehabilitasyonu”, ‘‘Yetim Çalışmalarında İyi Örnekler’’, gibi ana başlıklar altında çok sayıda konu konuşuldu.

Dördüncü ve son oturum ise, “Genel Değerlendirme Oturumu” oldu.

İlgili haberler
Tümünü Gör
ECOSOC HAS 2025’te insani yardımın geleceği ele alındı
ECOSOC HAS 2025’te insani yardımın geleceği ele alındı
Cenevre’de düzenlenen ECOSOC İnsani Yardım Faaliyetleri Segmenti (HAS) 2025 kapsamında gerçekleştirilen yan etkinlikte, insani yardımın yerelleştirilmesi, topluluk liderliği ve adalet temelli yaklaşımlar masaya yatırıldı. İHH Genel Sekreteri Dr. Durmuş Aydın, panelde konuşmacı olarak yer aldı.
İstanbul
21.06.2025
Suriye için 5 bin 60 hisse kurban kesimi gerçekleştirdik
Suriye için 5 bin 60 hisse kurban kesimi gerçekleştirdik
"Kurban Kardeşliğe Çağrı" sloganıyla yürüttüğümüz 2025 yılı kurban organizasyonunu başarıyla tamamladık. Bu yıl Suriye için 5 bin 60 hisse kurban kesimi yaptık. Kurban etlerinden Suriye'deki on binlerce aile faydalandı. 72 bin 197 kişiye ise bayramlık kıyafet hediye ettik.
16.06.2025
Düzceli öğrencilerden Gazze için tiyatro gösterimi
Düzceli öğrencilerden Gazze için tiyatro gösterimi
Düzce Gölyaka’daki Sarıdere Kemeryanı İlkokulu öğrencilerinden oluşan İyilik Tiyatrosu Topluluğu’nun sahnelediği “Yetim Gülerse Dünya Güler” adlı müzikal tiyatro oyununun özel gösterimi yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen tiyatro gösterimi, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.
13.06.2025