İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kocaeli’de Uluslararası Yetim Sempozyumu düzenlendi
İHH, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Müftülüğü, Kocaeli İlahiyat Vakfı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-21-22 Ekim tarihlerinde 3. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumun bu yılki teması ‘Yetim’ oldu.
23.10.2023

3.Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu, Yetim temasıyla 20-21-22 Ekim tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Sempozyum, İHH İnsani Yardım Vakfı, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Müftülüğü, Kocaeli İlahiyat Vakfı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Akademisyenler ve STK temsilcileri katıldı

Onursal Başkanlıklarını İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yaptığı sempozyumun Düzenleme Kurulu’nda akademi ve sivil toplum kuruluşlarından 23 isim bulundu. Sempozyumun Bilim Kurulu’nda ise, 13 farklı üniversiteden 40 akademisyen görev aldı.

_66a0777.jpg

Farklı konularda sunumlar yapıldı

Sempozyumun ilk gününde, açılış ve protokol konuşmaları yapıldı. İslam’da ve Diğer Dinlerde Yetim konulu oturum düzenlendi.

_66a9843.jpg

Sempozyumun ikinci gününde ise, 5 farklı oturum gerçekleştirildi. 26 konuşmacının söz aldığı oturumlarda, “İslam Hukukunda Yetim”, “İslam Tarihi ve Kültüründe Yetim”, “Çağdaş Dünyada Çocuk ve Yetimlerin Haklarının Korunmasına Yönelik Politikalar”, “Bireysel, Toplumsal ve Kültürel Boyutuyla Yetimler” ve “Yurtiçinde Yetim Çalışmaları” gibi çeşitli konularda sunumlar yapıldı.

_g7a0525.jpg

Üçüncü gününde ise, 4 farklı oturumda akademi camiasından ve sivil toplum kuruluşlarından 20 katılımcı dinleyicilere hitap etti.

Oturumlarda, “Yurtiçinde Yetim Uygulamaları”, “Yurtdışında Yetim Çalışmaları”, “Yetim Psikolojisi ve Yetimlerin Rehabilitasyonu”, ‘‘Yetim Çalışmalarında İyi Örnekler’’, gibi ana başlıklar altında çok sayıda konu konuşuldu.

Dördüncü ve son oturum ise, “Genel Değerlendirme Oturumu” oldu.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Yetimler Gençlere Emanet Projesi’nin protokolü 5 yıl daha uzatıldı. Protokol, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu tarafından imzalandı.
30.12.2024
İHH, Bölgesel İnsani Yardım Ortaklığı Haftası Etkinliği’ne katıldı
İHH, Bölgesel İnsani Yardım Ortaklığı Haftası Etkinliği’ne katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen Bölgesel İnsani Yardım Ortaklığı Haftası Etkinliği’ne katıldı. Düzenlenen programa, 61 ülkeden 300 kuruluş katılım sağladı.
27.12.2024
İHH, Burundi’de İşitme Engelliler için İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü oluşturuyor
İHH, Burundi’de İşitme Engelliler için İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü oluşturuyor
Burundi'de işitme engelli bireylerin eğitim alması ve sosyal yaşama dahil olmasını kolaylaştırmak amacıyla, İHH İnsani Yardım Vakfı, işitme engelliler için İslami terimleri de kapsayan bir işaret dili sözlüğü geliştiriyor. Bu çalışmada, bölgedeki engelli bireylerin bilgiye erişimini artırması ve eğitim fırsatlarını iyileştirmesi hedefleniyor.
27.12.2024