İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kocaeli’deki fırıncılardan Suriye için anlamlı kampanya
Kocaeli İHH İnsani Yardım Derneği ile Kocaeli Fırıncılar Odası işbirliğiyle “Ekmeğini Bayırbucaklı ve Suriyeli kardeşlerinle Paylaş” adlı bir kampanya başlatıldı.
Suriye, Türkiye 25.12.2015

Yürüyüş yolu Başak Ekmek Fırını önünde bir araya gelen Kocaeli İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İsmail Yeşildal ve Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, kampanyayı vatandaşlara tanıttı.

31 Ocak’a kadar devam edecek yardım kampanya kapsamında Kocaeli Fırıncılar Odası ve Kocaeli İHH İnsani Yardım Derneği temsilcileri, kent genelindeki 500 fırına birer kumbara koyacaklarını bildirdi.

Yeşildal: Kardeşlerimize destek olalım

Kocaeli İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İsmail Yeşildal, ’’Suriye meselesi 5. yılında. Özellikle Türkmen bölgesi saldırı altında. Biz fırıncılar odası ile başlattığımız kampanyasıyla din ve soy kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 55 TIR gönderdik. Bu kumbaraları da fırınlara yerleştireceğiz. İnsanlarımız bir ekmek alırken, bir ekmek parasını da kumbaramıza bırakırsa Bayırbucaklı kardeşlerimize destek olmuş olacak.” dedi.

Sarı: Bir ay bu kampanyaya yer ayıralım

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı,’’Bu kampanyayı düzenleyen İHH İnsani Yardım Derneğine çok teşekkür ediyorum. İlimizde ilçelerle beraber 500’e yakın fırınımız var. Hepsine kumbaralarımızı yerleştireceğiz. Bütün meslektaşlarımızın bu kampanyaya destek olacağını biliyorum. Fırıncı arkadaşlarımıza diyorum ki; bir aylık olan bu kampanyaya öncelik verelim. Sadaka kumbaralarını bu kampanya için bir ay geriye çekelim’’ifadelerini kullandı.

Kampanyaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına Fen İşleri Müdürü Halit Bostancı da destek verdi.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024