İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Konvoy, Anadolu yollarında
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Halep’e yol açın” sloganı ile tertip ettiği iyilik kervanı konvoyu, İzmit’te aldığı duanın ardından Sakarya’ya ulaştı. Sakarya’da coşku hat safhadaydı.
Suriye 15.12.2016

“Halep’e yol açın” konvoyu 14 Aralık Çarşamba günü öğle saatlerinde Kazlıçeşme Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından İstanbul’dan ayrıldı. Konvoyun ilk durağı Kocaeli oldu. İzmit merkezinde tekbirlerle karşılanan konvoy, yapılan duaların ardından akşam saatlerinde Sakarya’ya hareket etti.

Sakarya Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda Halep programı düzenlendi. Oldukça coşkulu geçen programda tekbirler eşliğinde ezgi ve marşlar seslendirildi.

“İstanbul’da başlayan başkaldırış”

Ardından kürsüye çıkan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ev sahipliği yapıyor olmaktan onur duyduklarını belirtti. Başkan Toçoğlu şunları söyledi:

“Suriye’de tüm dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Saldırılar özellikle Halep’te yoğunlaşmış durumda. Çaresizlik hat safhada. Oradaki kardeşlerimizin sığınabilecek, nefes alabilecek hiçbir yerleri yok. Tüm bunlar yaşanırken, uluslararası toplum üç maymunu oynamaya devam ediyor. ‘Kimse yok mu?’ çığlıklarına karşılık veren yüce milletimiz ise üzerine düşen görevi yapmaya gayret ediyor.

İHH’nın ‘Halep’e yol açın’ konvoyunun şimdi ki durağı Sakarya. Bu konvoya ev sahipliği yapmış olmaktan ötürü mutluyuz. Konvoyumuzu yürekten selamlıyoruz. İstanbul’da başlayan bu zulme başkaldırışın, Ankara’da, Konya’da ve Hatay’da katlanarak devam etmesini umuyoruz. Rabb’im şahitliğimizi kabul eylesin inşallah.”

“Kanımız aksa da zafer İslam’ın”

vali-cos.jpg

Daha sonra ise kürsüye Sakarya Valisi Avni Coş çıktı. “Hiçbir zulüm ebedi değildir” diye konuşan Coş, şunları söyledi:

“Sizlerin fedakârlıklar yaparak yollara düşmesi takdire şayandır. İHH’nın, İslam Alemi’ne örnek bir çalışmayı başlatması inşallah diğer STK’lara da örnek olur ve desteklenir. Bu konvoyu başlatan İHH’ya ve bu çağrıya kulak veren siz değerli katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. İnşallah biz Müslümanlar olarak, Halep’te yaşanan katliamlar karşısında, kardeşlik bağlılıklarımızı yükselteceğiz ve gayretlerimizi sürdüreceğiz. Konvoyun yolu açık olsun, Rabb’im hizmetlerinizi kabul eylesin inşallah.”

Salondan, “Kanımız aksa da zafer İslam’ın” sloganının yükselmesi üzerine Vali Coş, “İnşallah zafer İslam’ın olacak, hiçbir zulüm ebedi değildir. Zalimlerin günün birinde hesap vereceğini biliyoruz” dedi.

“İslam ülkeleri savaş açmak zorunda”

Seslendirilen marşların ardından da kürsüye İlahiyatçı Yazar Faruk Başer çıktı. Faruk Başer, “bir yerde zulme uğrayan insanlar varsa, İslam ülkelerinin bu zulme sebep olanlara karşı savaş açma zorunluluğu vardır. Osmanlı bunu yapmıştı. O halde İslam ülkesi güçlü olması lazımdır” dedi.

Kaybettin katil İran!

Programın ilerleyen dakikalarında da kürsüye Abdülmetin Balkanlıoğlu çıktı. “’İkinci Antep’ olarak bildiğimiz Halep’imiz için çıkmış olduğunuz bu yolda Rabb’im önünüzü açsın inşallah” diyerek sözlerine başlayan Balkanlıoğlu,şunları söyledi:

“Şerefsiz Batı da görecek, hepsini yeneceğiz. Halep’te yanan ateşi Allah söndürecek. O ateş Tahran’da yanacak. Çok sürmez. Bir rüya değil bu. Bu kanı Allah yerde bırakmaz. Hayal gelmesin bunlar size. Ölenimiz şehit, kalanımız gazidir. Biz hep kazanıyoruz. Biz mazlumlardan yanacağız. Kaybettin katil İran! Katil Rusya, katil ABD! İnsanlığınızı kaybettiniz! Dünya 5’ten de büyüktür. Allah, hepsinden de büyüktür. Bütün dünyanın şerefsizleri Türkiye’nin başına çöktü. Denediler, bir sürü yol. Yapacağımız tek şey, onlar bombalar atarken, bizim yapacağımız tek şey içimizden gelenleri Rabb’imize dökmektir.”

“Allah Rasulü’nün Mekke’ye döndüğü gibi bir gün biz de…””

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal da, “üzülmeyeceğiz, gevşemeyeceğiz. Allah’ın vaadinin hak olduğuna iman edeceğiz. Bir gün Allah Rasulü’nün Mekke’ye dönmesi gibi biz de elbet Halep’e ve Şam’a geri döneceğiz” dedi.

Özdal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün, üzerimize yağdırılan bombalara karşılık veremiyor olabiliriz ama bu zulüm bitecek. Bir gün, inşallah bugün bu sefere çıktığımız gibi hep beraber İstanbul’dan, Anadolu’dan yola çıkıp Halep’te, İdlip’te kardeşlerimizle buluşarak inşallah Peygamber efendimizin hadislerinde bahsettiği o direklerin altında buluşacağız. Çünkü Allah’ın bu konuda vaadi var: Şüphesiz ben ve Rasul’üm galip geleceğiz. Gazamız mübarek, seferimiz kutlu olsun.”

[video|youtube|W_SjpygvsMg|bulent.jpg| Belgesel: Bekleyiş]

“Biz seferden sorumluyuz”

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise birilerinin ‘bu yola çıkıp da ne yapacaksınız?’ diye

sorduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Birileri bize ‘bu yola çıkıp da ne yapacaksınız?’ diye soruyor. Onlara şu cevabı veriyoruz: biz seferden sorumluyuz, zaferi Allah verecek. Zafer için de bir çözüm üretiyoruz. Allah’ın hazinesi boldur. İnşallah göreceksiniz, hedefimiz Halep’teki mazlum insanların oradan çıkarılması ve bizim onlara kucak açmamız. Göreceksiniz, Rabb’imiz bunu nasip edecek. Şimdi hepinizi ayağa kalkmaya davet ediyorum. Bir yemin edeceğiz. Bütün dünya görsün bu yemini: Düşmanım bana ne yapabilir ki? Ben cenneti yüreğimde taşıyorum. Sürgün edilmem seyahat, hapsedilmem halvet, öldürülmem ise şehadettir!”

ezgi-cosku.jpg

Yeni TIR’lar konvoya eklendi

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin yaptığı duanın ardından program sona erdi. Konvoy katılımcıları geceyi spor salonunda geçirdi. Sabahın erken saatlerinde Sakarya’dan katılan yardım TIR’larının da eklenmesi ile yola koyulan

“Halep’e Yol Açın” konvoyu, Düzce üzerinden Ankara’ya doğru hareket etti. Konvoyun akşam saatlerinde Konya’da olması bekleniyor. Nihai hedef Cilvegözü sınır kapısı.

yat-vakti.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023