İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Konya'da büyük yetim dayanışma gecesi
Konya İHH Derneği, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında, Konya’da “Sponsor Aile Kaynaşma Yemeği” düzenledi.
Türkiye 20.04.2015

Konya İHH Derneği, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında, Konya’da “Sponsor Aile Kaynaşma Yemeği” düzenledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yıl 5’incisini düzenlediği “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Konya’da “Sponsor Aile Kaynaşma Yemeği” programı düzenledi.

Programa, Konya Valisi Muammer Erol, İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan, Suriyeli, Çeçen, Konyalı yetimler ve sponsor aileler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İHH'nın 'Bizi Kardeş Kıl' isimli slayt gösterisi sunuldu.
Ardından söz alan Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Konya'nın yardım potansiyelinin geniş olduğunu söyleyerek İHH açısından bakıldığında Konya'nın önemli bir yere sahip olduğunu, bunun yanında daha fazla çalışarak dünyanın dört bir yanında dili,dini ve ırkı ne olursa olsun tüm insanlık için adalet ve kardeşlik bilincini yaymak istediklerini vurguladı.

“Dünyanın en masum varlıkları yetimlerdir”

Yaşadığımız dünyanın en masum varlıklarının yetimler olduğunu hatırlatan Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu nedenle yetim projesini yıldız projemiz olarak görüyoruz. Özellikle 2007 yılından itibaren 'Sponsor Aile Destekleme' projesi kapsamında gördüğümüz destek giderek artmaktadır. Lakin dünyada 400 milyon yetimin olduğunu hesaba katarsak daha çok çalışmamız gerekmektedir. Şimdiye kadar destekleriniz için tüm yetimlerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonra daha fazla çalışarak üstümüze düşen görevi yerine getirmeliyiz.”

“65 bin yetimin hamiliğini üstleniyoruz”

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç da, yetimlere sahip çıkmanın İHH'nın en asli işlerinden biri olduğunun altını çizdi.

İHH olarak 65 bin yetimin hamiliğini üstlendiklerini belirten Oruç, şunları kaydetti:

“İçinde bulunduğumuz 'Yetim Dayanışma Günleri' kapsamında bu sene 180 bin yetime ulaşacağız. Projeyi gerçekleştirirken amaç edindiğimiz 'Kim bir yetimin başını okşarsa, onun başında ki saç telleri kadar o kişiye sevap vardır' Hadis-i Şerif'i bizleri günden güne kuvvetlendiriyor. Yani bize düşen savaş, hastalık ve doğal afetlerin neticesinde yetim kalan çocuklarımıza el uzatmaktır. Asıl önemli olan ise niçin el uzattığımızın bilincinde olmaktır. Yetimlerin üzerinden tüm dünyada oynanan şer odaklı oyunları bozmaktır. Konya bu konuda önemli birçok işe imza attı. Lakin iki günü birbirine eşit olmaması gereken bir ümmet olarak, hep beraber yeni bir besmele çekip ayağa kalkmalıyız.”

“Çocukların yetim kalmalarını engellemeliyiz”

Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan ise, dünyanın her coğrafyasında yetim çocuklar olduğunu ama bugün bir istatistik çıkarılırsa en çok yetimin olduğu coğrafyanın, İslam Coğrafyası olduğunun görüleceğini kaydederek, şöyle konuştu:

“Fakat şunu anlamalıyız, bizim tek işimiz bu coğrafyalarda yetimler ortaya çıktıktan sonra onlarla ilgilenmek değildir. Bunun yanında biz bu çocukların yetim kalmaması için ne yapmalıyız, bu durumu nasıl önleyebiliriz bunun üzerine çalışmamız gerekiyor. İşgalcilerin ayaklarını bu coğrafyalardan nasıl keseceğiz bunu düşünmeliyiz. Bu işgalci kuvvetleri engelleyebilirsek onlar arkalarında milyonlarca yetim bırakamazlar.

Bunları yaptıktan sonra ise yetim kalan çocuklarımıza sahip çıkmak hepimiz için önemli bir görevdir. Çünkü biz onlara sahip çıkmazsak misyoner kuruluşlar o çocukların boynuna birer hac takacaklar. İsmi Muhammed, Ahmet, Mustafa olan nice yetimleri Hristiyanlaştıracaklar. Sonuç olarak bizler çocuklarımızın yetim bırakılmasına sebep olan zulümleri engellemeye gayret göstereceğiz. Ardından geride kalan tüm kutsal emanetlerimize sahip çıkacağız. Unutmayalım ki bu dünya bir imtihan dünyasıdır. Rabbimiz ne yapacağımızı görmek istiyor.”

Konya İHH tarafından okullar arasında düzenlenen mektup yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından program, fotoğraf çektirilmesi ve düğün yemeği ikramıyla sona erdi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022