İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Konya'dan 100. yardım TIR'ı Suriye'ye gitti
İHH-AYDER ve yardımseverler tarafından hazırlanan 100'üncü yardım tırı yola çıktı
Suriye, Türkiye 21.03.2014

 Konya'da, yardımseverlerin katkılarıyla hazırlanan 100. yardım tırı, İHH-AYDER aracılığıyla Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, uğurlama töreninde yaptığı açıklamada, 100. yardım TIR’ını göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Suriye'de yaşanan olayların herkesin içini acıttığını ifade eden Erdim, komşu ülke olarak orada bulunanların elinden mutlaka tutmak gerektiğini belirtti.

Konya olarak bugüne kadar, Suriye'ye 99 tır yardım malzemesi gönderdiklerini vurgulayan Erdem, "TIR’ımızda bulunan 26 ton un, Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın ekmek fırınlarına ulaştırılacak. Konya halkı gerçekten yardımsever. Buna her zaman şahit olduk. Rabbim onların işine, evine bereket versin. Allah'tan temennimiz, bir an önce Suriye'deki bu vahşetin son bulup, bu acıyı yaşayan kardeşlerimizin normal hayatlarına dönmeleri" diye konuştu.

Konyalı iş adamı Mehmet Dikkaya da, “Mazlum kardeşlerimize yardım etmeye mecbur olduğumuzu hissettiğimiz için tüm imkanlarımızla yardım edeceğiz inşallah” dedi.

Yapılan duanın ardından, 100'üncü yardım TIR’ı Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024