İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Konya’dan İdlib’e 19 TIR yardım
Konya İnsani Yardım Derneği tarafından İdlib Acil Yardım Kampanyası kapsamında Suriye’ye 19 TIR insani yardım malzemesi gönderildi.
Suriye 13.01.2020

Konya İHH İnsani Yardım Derneği tarafından içerisinde gıda, kıyafet, çadır ve battaniye gibi malzemelerin bulunduğu 19 TIR insani yardım  İdlib’e gönderildi.

dsc_4795.jpg

TIR’ları uğurlama odasında konuşan Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Bugün burada zulme uğrayan, evleri başlarına yıkılan, yakınlarını kaybeden, kendileri zar zor hayatta kalan, sınırımıza sığınmaya çalışan İdlibli kardeşlerimize yardım etmek üzere göndereceğimiz 19 TIR’ın uğurlama programındayız. Elhamdülillah 18 TIR demiştik ama 19 oldu. 15-20 gün içerisinde aynı bölgeye 15 TIR göndermiştik. Bugünkü bu TIR’larımızla birlikte sayı 34 olacak” dedi.

dsc_4818.jpg

Törende konuşan Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın da, “Dünyada adaletsizlik, haksızlıklar yapılmaktadır. Bir taraftan da dünya için güzel şeyler oluyor. İşte burada görülen hareket. Bugün 19 TIR’ın gönderilmesine kimisi fiziken katıkıda bulundu, kimisi malını bizzat vererek, kimisi de dua ederek çok güzel bir katkı yaptı. Bu güzel törenin içinde olmaktan ve buna emek veren, katkıda bulunan, katılım yapılan herkese yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

dsc_4831.jpg

Konuşmaların ardından TIR’lar dualarla uğurlandı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

Yardım için

İHH aracılığıyla İdlib’den göç etmek zorunda kalan sivillere destek olmak isteyen bağışçılar, SURIYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla yine SURİYE koduyla bağışta bulunarak savaş mağduru ailelere destek verebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024