İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Konya’dan Mavi Marmara Kardeşlik Gecesi
Konya İnsani Yardım Derneği Kültürpark’ta “Mavi Marmara Kardeşlik Gecesi” düzenledi.
Türkiye 25.05.2015

Konya İnsani Yardım Derneği Kültürpark’ta “Mavi Marmara Kardeşlik Gecesi” düzenledi.

Sunumunu Ümit Sönmez’in yaptığı, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Rabia şehidi Esma El Biltacı’nın abisi Ammar Biltacı’nın konuk olduğu geceye ayrıca çok sayıda davetli katıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, zulüm altında olan herkesin yanında olmaya gayret ettiklerini, bunu yaparken de din, dil ve ırk ayrımı yapmadıklarını söyledi.

Yıldırım, Kültürpark'ta düzenlenen "Mavi Marmara Kardeşlik Gecesi"nde, İHH'nın kuruluşundan bu yana mazlum ve mağdurların yardımına koştuğunu ifade etti.

Kur'an-ı Kerim'deki ayetlere bakıldığında, iyilik yapanların Allah katında sevildiğinin görüleceğini aktaran Yıldırım, "Allah bize iyilik yapmayı emrediyor. İyiliği koşarak yapın ki Allah sizi affetsin. Hepimizin günahı vardır. Günahları yok edecek bazı ameller vardır. Bu iyilik ve güzelliklerin yapılacağı bir teşkilatız" diye konuştu.

Yıldırım, yetimi, yoksulu ve yolda kalanlara sahip çıkmaya çalıştıklarını belirterek, "Zulüm altında olan herkesin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bunu yaparken de din, dil ve ırk ayrımı yapmıyoruz. Açık ve net olarak söylüyorum; Allah zalime karşı olmamızı söylüyor. Eğer zalim Müslüman'sa ve başka dindeki insanlara zulmediyor ve o insanlar da mazlumsa Allah bize o masumların yanında olmamız gerektiğini söylüyor. İşte böyle bir teşkilat olarak Gazze'ye doğru yola çıktık" ifadelerini kullandı.

İsrail'in 2008'de Gazze'ye yönelik saldırılarında ağır bombardımana tutulduğunu, İHH'nın ise Filistinlilerin yanında bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle bitirdi:

"İsrail hiç acımadı. Kadın ve çocuklar bir yere toplandıklarında oraya bomba attı. O masumları paramparça etti. Cesetler gördüm, onların ailelerini ve yüreklerindeki acıları hissettim. İsrail'e bir kez daha lanet okudum zalim olduğu için. Gazze'nin tanıtılması gerekiyordu. Orada yaşananların dünyaya anlatılması, insanlığın dikkati buraya çekilmeliydi.

Bu düşünce ile ilk önce İngiltere'den başlamak suretiyle araç konvoyu gerçekleştirdik. İsrail bu kadar suç işlerken dünya kamuoyunda hep haklı çıkarılmaya çalışılıyordu. Rahmetli Erbakan Hoca'nın hakkını vermeliyiz. Onun yönlendirmesi ve katkısıyla Mavi Marmara yola çıktı. Mavi Marmara şu anda karada da yürüyor. Mavi Marmara'nın yaktığı özgürlük ateşi dünyanın her tarafında yankı buldu, insanlar özgürlük için ayağa kalktı."

Gecede ayrıca Grup Yürüyüş bir konser verdi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025