İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Konya’dan Suriye’ye 118. Yardım TIR’ı
Yardımseverlerin katkılarıyla hazırlanan yardım TIR’ı Konya İHH aracılığıyla Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Suriye, Türkiye 25.12.2014

TIR’ların kalkışı dolayısıyla düzenlenen uğurlama töreninde konuşan İHH Konya Basın Koordinatörü Selim Tosun, Suriye'ye 118. yardım TIR’ını gönderdiklerini söyledi.

Suriye'de yaşanan olayların herkesin içini acıttığını ifade eden Tosun, komşu ülke olarak orada bulunan mazlum dul ve yetimlerin elinden mutlaka tutmak gerektiğini vurguladı.

Konya olarak mazlum Suriye halkının her zaman yanında olduklarının altını çizen Tosun, şunları söyledi:
 
“Diktatör Baas rejiminin kan dökme politikası tarihte yaşanan dünya savaşlarını ve yakın zamanda tanık olduğumuz Bosna, Çeçenistan, Gazze savaşlarını geride bırakarak, büyük bir insanlık dramına dönüşmüştür. Sadece fiziki olarak değil aynı zamanda zihni olarak da başlatılan bu psikolojik savaş, mazlum kardeşlerimizi yıldırmadığı gibi bizleri de yıldırmıyor. Şer odaklı güçlerin tüm girişimlerine rağmen Konya halkı mazlum ve yetim çocukların yanında olmaya devam ediyor. Bu nedenle bugün 118.insani yardım TIR’ımızı Suriye’ye uğurluyoruz. TIR’ımızda acil ihtiyaç olan muhtelif gıdaların yanında, saldırı ve zulme rağmen devam eden eğitime destek vermek amacıyla 100 adet okul sırası mevcuttur. Bu TIR’ımız inşaallah Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezine ulaştırılacak. Onlarda Suriye’nin iç hattında bulunan ve acil yardıma muhtaç olan bölgelere ulaştıracaktır. Bundan sonrası için Suriye çalışmalarımıza daha fazla yoğunluk vermeyi planlıyoruz. Çünkü kış geldi ve mazlumların bizlere ihtiyacı var."
 
 
İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024