İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Konya’dan Suriyeye 21 TIR’lık yardım konvoyu
Konya İHH İnsani Yardım Derneği tarafından başta Türkmen bölgesi olmak üzere Suriye’deki ihtiyaç sahipleri için başlatılan ‘Bir Ekmek, Bir Battaniye’kampanyası kapsamında 21 TIR yardım malzemesi Suriye’ye gönderildi.
Suriye 29.12.2015

Konya'da 21 TIR yardım malzemesi, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal törende yaptığı konuşmada, Suriye’de yaşanan savaştan dolayı insanların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirerek “Bir ekmeğin, bir elbisenin bile ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımların hayati önem taşıdığı şu günlerde Suriyeli kardeşlerimize yardım seferberliği başlattık.” dedi.

Uysal, un, kuru gıda, bebe bisküvisi ve konserve çeşitlerinin bulunduğu yardım TIR’larının başta Türkmen bölgesi olmak üzere Suriye’deki kamplara ulaştırılacağını belirterek, “Yardımlarımız aralıksız devam edecektir’’ dedi.

"Mazlumların yanında, zalimlerin karşısındayız"

Törende konuşan AK Parti Konya Milletvekilleri Abdullah Ağralı ve Ahmet Sorgun tüm Konyalıları Suriye konusunda duyarlı olmaya çağırırken yardım çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yardım TIR’ları yapılan duanın ardından Suriye’ye uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024