İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Konyalı STK’lardan İHH’ya tam destek
Konya’da faaliyet gösteren çeşitli dernek ve vakıf yöneticileri, İHH Gönüllülerinin oluşturduğu Anadolu İnsani Yardım Derneği’ne (AYDER) destek ziyaretinde bulundu.
Türkiye 20.01.2014

Aralarında Konya Eğitim Birsen, Memur-Sen, Asder, İlim Yayma Cemiyeti, Mazlumder, Hayra Hizmet Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, İnsan Medeniyet Hareketi, Ridader, Ribat Eğitim Vakfı yöneticilerinin yer aldığı Konya Sivil Toplum Kuruluşları Heyeti ziyarette 17 Aralık’ta başlayan, 1 Ocak’ taki TIR haberi ile gelişen ve son olarak İHH’nın Kilis ofisine yapılan gayrı hukuki arama ile devam eden süreci kınadıklarını belirttiler.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, burada yaptığı açıklamada, İHH’nın Kilis ofisinde yapılan aramanın hukuki değil siyasi olduğunu kaydetti.

Van Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasını eleştiren Selvi, şöyle devam etti:

"Operasyonun adı El Kaide operasyonu" deniyor ama İHH'ya ait bir takım merkezlere müdahalelerde bulunuldu. Baktığımızda bu müdahalelerin mahiyetini anlamaya çalışırken şunu gördük: Van Cumhuriyet Başsavcısı bir açıklama yaptı. Biz El Kaide ile ilgili bir operasyon yapıyoruz, 2012'de başlayan bir operasyondur, bugünle hiçbir alakası yoktur. O zaman şunu sormak durumundayız: Bu insanlar bir başka ülkede değil. 2012'den beri sürdürüyorsanız, neden bu tutuklamalar böyle bir takvimde işletildi; yani neden bugüne taşındı?"

Yapılan operasyonun İHH'yı karalamaya yönelik olduğunu kaydeden Selvi, sözlerini şöyle tamamladı:
"Operasyon İHH'yı karalatmaya dönük olduğunu düşünmekteyiz. Bundan da şiddetle rahatsız olduk. Bugün İHH'nın Konya'daki partner kuruluşunu ziyaret ediyoruz. Hizmetlerinde herhangi bir aksamaya mahal kalmadan devam etmelerini ve tüm hemşehrilerimizin bu desteği mutlaka vermelerini istiyoruz. Çünkü Suriye'deki kardeşlerimizin yaşadığı dram hepimizin dramıdır.”

İHH-AYDER Yönetim kurulu üyesi İhsan Erdim de İHH’nin üzerine birçok hukuksuzluğun yaşandığı bu günlerde Konya STK’larının bu ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi: “Yönetimi dış iradelerin elinde olan hiçbir yapı bu halkın gönlünde yer edemez. Suriye’ye giden bir TIR’ı İHH’nın TIR’ıymış gibi gösteren, ardından da bir kişi üzerinden yapılan bir aramayı Kilis-IHH ofisinde bir çok hukuksuzluğa imza atarak yapan güç, bu milletin değer ve özüne yabancılığını bir kez daha ispat etmiş, adeta iHH’nın Suriyeli mazlumlara yaptığı insani yardım çalışmalarını baltalamak için sansasyonel faaliyetlerde bulunmuştur .”

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022