İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kosova’da madde bağımlılığı konferansı
İHH, Kosova'da faaliyet gösteren Mamuşa Gönül Eli Yardımlaşma Derneği'nin ortak girişimi, Prizren Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı konulu konferans düzenledi.
Balkanlar, Kosova 29.01.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Mamuşa Gönül Eli Yardımlaşma Derneği'nin ortak girişimiyle Kosova’da Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı konulu konferans düzenlendi. Prizren'deki Yunus Emre Enstitüsü'nde düzenlenen konferansta İHH Mütevelli Üyesi Osman Atalay ile Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Nevzat Sabri Akın, “Bağımlılık ile Mücadelede Sivil Toplumun Rolü” hakkında birer sunum yaptı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, Yunus Emre Enstitüsü olarak böyle anlamlı bir konferansa ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

osman-atalay.jpeg

"Kosova'da uyuşturucu kullanım yaşı 12'ye düştü"

Çok sayıda üst düzey davetlinin katıldığı konferansta konuşan Osman Atalay ise uyuşturucunun Türkiye üzerinden Balkanlar güzergâhından Avrupa'ya transfer edildiği ve haliyle Türkiye ile Balkan gençliğinin risk altında olduğunu söyledi. Özellikle Türkiye ve Balkanlar’da uyuşturucu kullanma yaşının 12'ye düştüğünü söyleyen Atalay, Kosova'nın Balkanlar’da, uyuşturucudan birinci derecede etkilenen ülke olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 1 Milyon 700 bin nüfusluk Kosova'da resmi olarak 25 bin ila 50 bin arasında gencin uyuşturucu kullandığının tespit edildiğini söyleyen Atalay, Kosova'da ağırlıklı olarak esrar, haşhaş ve kimyasal ilaçların kullanıldığını ve kokainin de hızla yayıldığını belirtti.

Yaklaşık 2 saat süren konferansa aileler, yoğun ilgi gösterdi.

ic1.jpeg

Balkanlar’da uyuşturucu ile mücadele

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan, Arnavutluk, Kosova ve Makedonya'da uyuşturucu bağımlılığına karşı bilinçlendirme programları sürüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023