İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Küçük Ahmed’e yeni bir umut
Kastamonu İHH, Kış Çalışmaları kapsamında soba kurmak üzere gittiği evlerden birinde kanser hastası yetim çocuk Ahmed’le karşılaştı. 3 yıl önce babasını kaybeden Ahmed, 2 kardeşi ve annesiyle birlikte 2 göz odada zor şartlarda yaşama tutunmaya çalışıyor.
Irak 24.11.2018

Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği, Kış Çalışmaları kapsamında soba kurmak için çaldı kapılarını Iraklı Hüseyin ailesinin. Aile, 3 yıl önce babalarını kaybetmiş. 3 yetimi ile bir başına kalmış anne Sadiye Hüseyin. Kastamonu’ya geleli 2 ay olmuş ve iki odalı, içinde yatak, battaniye ve bir ufak tüpten başka bir eşyası bulunmayan bir eve yerleşmişler. Kastamonu İHH Gönüllüleri’nin şahitlik ettiği dram bununla da sınırlı kalmıyor ne yazık ki.

ic1.jpeg

“Ahmed kanser hastası”

3 yetimden birinin adı Ahmed. Aylardır geçmeyen diş ağrıları için annesinin götürdüğü hastanede doktorlar, acı gerçeği zor da olsa izah etmişler aileye: “Ahmed kanser hastası”. Ailenin acısına bir acı daha eklenmiş böylelikle. Ankara’da tedavi süresi boyunca kalacak yeri olmadığı için mecburen Kastamonu’ya geri dönmek zorunda kalmışlar. Ahmed’in ağrıları dinmemiş, annenin acısı her geçen gün daha da artmış. Tam da bu zamanda yetişmiş İHH Gönüllüleri aileye.

ic2.jpeg

Kalacak yer bulundu

Bir hayırsever bulunmuş hemen ailenin acil ihtiyaçlarının karşılanması için. Bu kapsamda aileye gıda ve eşya yardımı yapıldı. Aileye yapılan nakit yardımla tekrardan Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi’nin yolunu tutmuş aile. İHH aracılığı ile belediye misafirhanesinde de kalacak yer ayarlanmış.

ic3.jpeg

Annenin tek isteği

Kanser teşhisi konan Ahmed şimdilerde tedavi altında. Durumu ise ciddiyetini koruyor. Tedavinin bir ay sürmesi planlanıyor. Annesinin elinden gelen tek şey ise Rabb’ine ettiği dualar. Ahmed’in tek isteği ise annesinin duasına denilen “Aminlerin” çoğalması…

ic4.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022