İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kudüs büyük bir tehlike altında
İstanbul Ehl-i Beyt İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Ataşehir’de düzenlenen “Kudüs” toplantısında İsrail işgali altında bulunan Kudüs'ün büyük tehlike altında olduğu gerçeği vurgulandı.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 18.09.2009

Toplantıya İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlum-Der, CHP İlçe Teşkilatı, AKP İlçe Teşkilatı, İstanbul Azeri Dernekleri, Gebze Hz. Ali Camii Derneği, Körfez Muhammediye Camii Derneği, Gebze Aşura İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği, Girasunlular Derneği ve diğer birçok sivil örgüt kurum ve kuruluşları da destek verdi.

İstanbul Ehl-i Beyt İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Araştırmacı-Yazar Hasan Kanaatlı, açılış konuşmasında günün önemini belirterek, “Müslümanların ilk kıblesi olan ve şu anda Siyonist İsrail’in işgali altında bulunan Mescidi Aksa’nın kurtarılması gerektiğini Müslümanların hatırlaması gereken önemli bir süreçten geçiyoruz” diye konuştu.

Kudüs meselesinin bir İsrail-Filistin ya da Arap-Yahudi meselesi olmadığını söyleyen Kanaatlı, “Kudüs meselesi, bir Müslüman-siyonist Yahudi meselesidir. Şayet Filistin halkı bunu bir Arap-İsrail meselesi olarak görseydi, İsrail’in o denli hunharca zulmüne dayanamayıp çoktan o toprakları terk edip başka bölgeleri kendilerine vatan edinirlerdi.” dedi. Filistinlileren yaptığı fedakarlığı hatırlatan Kanaatlı, tüm Müslümanların duyarlı olması gerektiğinin altını çizerek, “O topraklarda biz Müslümanların tümünü ilgilendiren kutsal mekânlar vardır. Tüm Müslümanların gidip o kutsal mekânları korumak ve işgal altından kurtarmak için vermesi gereken mücadeleyi, Filistin halkı bizlerin tümümüzün adına yapmaktadır.”

Daha sonra sırasıyla konuşmalarını yapmak üzere kürsüye İstanbul Azeri Dernekleri Fedrasyonu Genel Bşk. Yrd. Yener Kazak, Prof. Mehmet Nur Doğan ve Dünya Ehl-i Beyt Bşk. Fermani Altun geldiler.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024