İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kudüs şehitleri İnegöl'de anıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in İHH'yı bitirmek istediğini söyledi.
Filistin-Gazze, Türkiye 11.03.2014

Bursa İnegöl'de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve İNİYAD (İnegöl İnsani Yardım Derneği) tarafından 'Kudüs ve Şehitleri anma gecesi' düzenlendi. Programa, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK parti meclis üyesi adayları, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, SP Belediye Başkan Adayı Salih Berber, SP Meclis üyesi adayları, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım, İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, bazı dernek ve oda başkanları ile 1 çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Zengin, İHH'nın 1990'lı yılların başında Bosna savaşı ile başlayan bir iyilik hareketi olduğunu ve bugün 135 ülkede faaliyetini sürdürdüğünü belirterek, "İHH, bir çiçekle bahar gelmez diyenlere inat, her baharın bir çiçekle geldiğini göstermiştir. Sadece Allah'ın rızasını kazanmak için yola koyulanların çilesidir" dedi.

Yıldırım da Mavi Marmara, Kudüs ve son aylarda İHH’yı hedef alan operasyonlar hakkında önemli mesajlar verdi. İsrail'in tüm gücüyle kendilerine saldırdığına dikkat çeken Yıldırım, "Tüm halka ve siyasi partiler, başbakanımız bize sahip çıktı diye, yine Kudüs'ün bedelini ödetmeye çalışıyorlar ve darbe yapmaya kalkışıyorlar. Biz Kudüs için bedel ödemeye hazırız. Bana Kudüs'e sahip çıkması gerekenlerin siyasiler olduğu söyleniyor. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Bu hepimizin görevidir. Bu başlar gitmedikçe Kudüs ve Mescid-i Aksa asla gitmez. Zannetmesinlerki bizden sonra Kudüs sevgisi yok olacak. Terörist İsrail devleti kendileri için büyük tehlikenin İHH olduğunu söylüyor. Sizin gibi gençleri gördükçe o siyonistlerin kalbine korku düşüyor" diye konuştu.

Orta Afrika'da Müslümanların diri diri timsahlara atıldığını söyleyen Yıldırım, "Kadınları ve çocukları öldürüyorlar. Müslümanlara her türlü kötülüğü yapıyorlar. Üç aydır Orta Afrika'da çalışıyoruz, etraf ceset dolu. Artık göz yaşımız kalmadı. Sesimizi dünyaya duyurmak istiyoruz, ancak Birleşmiş Milletler körleşmiş. Fransa'nın gücü altında Hristiyan milisler bu katliamları yapıyor. Türkiye Somali'de ve başka yerlerde yaptıklarını Orta Afrika için yapamıyor. Çünkü Türkiye'de darbe girişimi var. Türkiye'nin tüm kurumlarına saldırı var. O nedenle Türkiye'yi bu duruma düşürenleri Allah'a havale ediyorum. Onlar bunun vebalini mutlaka verecekler" ifadelerini kullandı.

Şu anda Müslümanlara karşı bir dünya savaşı başlatıldığını iddia eden Yıldırım, "Hep ölenler Müslümanlar oluyor. Öldürenler ise Yahudi, Hristiyan ve Budistler. Bunların hepsi Müslümanları öldürüyor. Hepsi birleşmiş Müslüman öldürüyor. Diğer taraftan da diğer Müslüman toplumların sırtlarını sıvazlıyorlar. Bu öldürülen Müslümanları düşünmeyin deyip yer altı kaynaklarını ele geçiriyorlar. Bunları düşünürseniz Türkiye'de darbe girişimi yapıp sizi dünyaya rezil ederiz diyorlar. İsrail dış işleri bakanı İHH bizim en büyük tehdidimizdir dedi ve MİT'in tırı İHH diyerek durduruldu. İçindeki silahlar ise İHH'yı teröre yardım ediyor diye gösterildi. Bu paralel güçler tüm dünyaya bu alçakça yardımı yaptı. Ardından İHH'nın kendi şubesini bastılar. Polisler geldiğinde İHH tabelasını görüyor ve baskını kabul etmiyorlar. Hemen arkasından bu paralel yapının amirleri tehdit ediyorlar. Büroları basmayan polislerin hükümet düştükten sonra başka yerlere süreceğiz diyerek tehdit ediyorlar. İsrail İHH'yı bitirmek istiyor ama senin ne işin var İHH ile? Sen benimle birlikte 5 vakit namazı aynı camide kılıyorsun, ama neden Filistinli çocuğu sevindirmek yerine İsrail'i sevindirmeyi seçiyorsun. Bugün 20'nci TIR'ımızı gönderdik İnegöl'den. İnşallah 100 TIR'a çıkaracağız. Bu TIR'larda silah değil, İnegöllü çocukların koyduğu oyuncaklar var, elbiseler var. 28 Şubat'ta bizi de hapse attılar. 23 yıldan yargıladılar. İlk aldıklarında bir hücreye koydular. O hücrede 'Ölürüm Türkiyem' türküsünü dinletmeye başladılar. Sanki biz Türkiye düşmanıyız. Bir de PKK'lı var yanımızda. Ama öyle yüksek sesle dinletiyorlar ki, o şarkı artık işkenceye dönüşüyor. 24 saat bu sesle işkence yaptılar. Dışarı çıktıktan sonra o şarkıyı ilk duyduğumda da hemen aklıma Gazze geldi refleks olarak. Çünkü işkenceyi çağrıştırıyor bana" şeklinde konuştu.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022