İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kur’an-ı Kerim Macarca'ya çevrildi
Macarların yıllardır bekledikleri Macarca Kur’an-ı Kerim meali nihayet bitti. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın desteğiyle Kur’an-ı Kerim Macarcaya çevrildi.
Avrupa, Macaristan 10.01.2011

İHH, Macarca’ya çevrilen Kur’an-ı Kerim’lerden 2 bin adet basarak dağıtımını yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Macaristan’daki partner kuruluşu Hanif İslam ve Kültür Derneği yetkilileri tarafından 2 yıl süren detaylı bir çalışma neticesinde Macarcaya çevrilen Kur’an-ı Kerim Meali’nin tanıtımı muhteşem bir programla gerçekleştirildi.

Macaristan’ın ve dünyanın dört yanından yaklaşık 200 misafirin katıldığı gece Fatih Camii İmamı Hafız Osman Şahin hocanın Kur’an tilavetiyle başladı.

Programda Irak’ın Macaristan büyükelçisi Dr. Kasim Asker Hasan; İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere 3 dilde yaptığı konuşmasıyla sempati topladı. Annesi bir Türk olan Dr. Hasan yapılan çalışmadan gurur duyduğunu ve kendisi için çok sevindirici olduğunu söyledi.

Jobbik partisinden milletvekili Márton Gyöngyösi ise program vesilesiyle gecede bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek Macar toplumunun yüzünü artık batıdan doğuya çevirmesi gerektiğini, Müslümanlarla ilişkilerin Macaristan için önemli olduğunu vurguladı.

Geceye katılan Viyana Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Seyfi Bozkuş da emeği geçen herkese teşekkür ederek çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Protestan kilisesi rahibi Nemet Pal ise ise Kur’an mealinin Macaristan’daki tarihinden bahsederek Kur’an-ı Kerim’in orjinalliği üzerinde durdu.

Hanif İslam ve Kültür Vakfı’nın kurucuları ve bu çalışmada çok yoğun emeği bulunan Ahmet Barışçıl ve Halime Zsuzanna da birer konuşma yaparak mealin çeviri sürecinden bahsederek misafirlere teşekkür ettiler.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gönüllüsü Yusuf Armağan, Kurban vesilesiyle geldikleri Macaristan’da Macarca meal eksikliğini öğrendikten sonra böyle bir çalışmanın yapılması gerektiğine karar verdiklerini söyledi. Armağan, Macarca Kur’an-ı Kerim’in Macaristan’da İslam’a olan ilgiyi artıracağını belirtti.

Konuşmaların ardından keman, kanun, ud, ney enstrümanlarıyla TRT Radyosu Sanatçıları Macar misafirlere Türk tasavvuf musikisinin eşsiz eserleriyle unutulmaz bir gece yaşattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın maddi desteğiyle 2 bin adet bastırılan Kur’an-ı Kerim Meali Macar halkına ücretsiz şekilde dağıtılacak. İHH, bundan sonra Kur’an-ı Kerim meal dağıtımlarına devam edecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024