İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“Kurban” Sempozyumu bildirileri kitap olarak yayınlandı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen “Kurban” temalı sempozyumun bildirileri kitap haline getirildi.
12.12.2022

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3-5 Haziran tarihlerinde düzenlenen “Kurban” temalı 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu'nda yayınlanan bildiriler kitaplaştırıldı. Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından yayınlanan eser; kurbanın tarihçesinden fıkhî yönüne, sosyal rolünden ekonomik ve psikolojik boyutlarına kadar hemen her yönünü ele alıyor. Kitap; “Kurban” konusu ile ilgili sorulara cevap veriyor.

2.jpg

45 katılımcı katkı sundu

Bildirileri kitap haline getirilen sempozyum, akademi ve sivil toplum camiasından 45 ismin söz aldığı 9 farklı oturumla gerçekleşmişti. Oturumlarda; “Kurbanın Tarihçesi”, “Klasik Fıkıh Doktrininde Kurban”, “Diğer Fıhkî Mezheplerde Kurban”, “Bireysel, Toplumsal ve İktisadî Açıdan Kurban”, “Kurbanla İlgili Güncel Meseleler”, “İHH’nın Yurtiçi ve Yurtdışı Kurban Çalışmalarında Usul ve Uygulamalar”, “Yurtiçinde Kurban Uygulamaları”, “Yurtdışında Kurban Uygulamaları” ve “Genel Değerlendirme Oturumu” gibi konularda sunumlar yapılmıştı.

Kitaba ulaşmak için tıklayın

kitap.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
Bosnalı kuruluşlar Suriye’de iki okul inşa etti
Bosnalı kuruluşlar Suriye’de iki okul inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Islamska Zajednica Bosna Hersek Rijaset ve HO Merhamet Bosna kurumları ile Suriye'de iki okulun açılışını gerçekleştirdi.
13.06.2024
İstanbul’da “Gazze Kardeşlik Şenliği” düzenlendi
İstanbul’da “Gazze Kardeşlik Şenliği” düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Yetim Birimi tarafından, İstanbul’da ikamet eden yetim çocukların katıldığı karne şenliği programı düzenlendi. “Gazze Kardeşlik Şenliği” ismi verilen program, Fatih Mimar Sinan Stadı’nda gerçekleştirildi.
10.06.2024
İdlib’teki fizik tedavi merkezi ile yaralar sarılıyor
İdlib’teki fizik tedavi merkezi ile yaralar sarılıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye'nin Sarmada ilçesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile kaza, saldırı veya sinir sistemi bozuklukları nedeniyle nörolojik hastalık geçiren sivillere uzman desteği sunuluyor.
09.06.2024