İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kurbanla mahzun yüzler güldü
İHH İnsani Yardım Vakfı yurt içi dâhil olmak üzere 120 ülke ve bölgede kurban kesimlerine ve dağıtımlarına başladı. Toplam 35 bin hisse kurban kesilecek. İHH Kurban eti dağıtımında yaklaşık 2.5 milyon
Afrika, Avrupa, Balkanlar, GüneyAmerika, Ortadoğu, Türkiye 27.11.2009

İHH gönüllüleri, bayramın birinci gününden itibaren kurban kesimi yapmaya başladı. İhtiyaç sahiplerine, mültecilere, yetimlere ve kimsesizlere Kurbanlık etleri dağıtılıyor. Savaş, kriz ve mülteci bölgelerindeki mahzunluk yerini bayram sevincine bıraktı.

Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir felsefesiyle hareket eden Anadolu insanı yine cömertliğini gösterdi. Hayırseverler, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine yardımlarını gönderdi. Kurban bayramı vesilesiyle bağışta bulunan insanlar, binlerce mahzun yüzün gülmesine vesile oldular.

İHH İnsani Yardım Vakfı yurt içi dâhil olmak üzere 120 ülke ve bölgede kurban kesimlerine ve dağıtımlarına bağışladı. Toplam 35 bin hisse kurban kesilecek. İHH Kurban eti dağıtımında yaklaşık 2.5 milyon insana ulaşmayı hedefliyor.

Ailelerini bırakarak dünyanın değişik noktalarına dağılan İHH gönüllüleri, bayramın birinci gününden itibaren kurban kesimi yapmaya başladı. . Savaş, kriz ve mülteci bölgelerindeki burukluk yerini bayram sevincine bıraktı. Yetimin yüzü güldü. Farklı kıtalardaki Müslümanlar, arada fiziki mesafeler olsa da yapılan yardımlarla gönül haritalarında buluştu.

35 bin hisse kurban kesilecek

İHH 120 ülke ve bölge ile yurt içinde toplam 35 bin hisse kurban kesimi gerçekleştirecek. Böylelikle yaklaşık 2.5 milyon insana ulaşılmış olacak. Kurban eti dağıtımının yanı sıra birçok ülkede yetimlere bayramlıklar alındı. Sosyal yardım çerçevesinde fakir ailelere de nakdi yardımlar yapıldı.

Somali’den Tanzanya’ya, Pakistan’dan Endonezya’ya, Irak, Filistin ve Moğolistan’dan Srilanka’ya, Filipinler Moro’dan Patani’ye, Küba, Haiti ve Vietnam’dan Bosna’ya kadar pek çok ülke ve Türkiye kamuoyunun ismini yeni duyduğu bölgelere kadar dünyanın farklı coğrafyalarındaki insanlara, hayırsever Anadolu insanını Kurban bağışları ulaştırıldı.

Türkiye’deki kesimler Adıyaman’da yapıldı

İHH’nın Türkiye’deki Kurbanlıkları Adıyaman’da bulunan Et Balık Kurumu tesislerinde gerçekleştiriyor.

İslami usullerle kesilen Kurbanlıkların etleri bir süre dinlendirildikten sonra paketlenerek farklı illerdeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlandı. Aynı tesislerde bağış olarak gelen adak ve akika 100 büyük baş hayvan kesilerek dağıtımına başlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024